Staketläkt Impregnerad 28 x 45 mm - 3 m Södra Wood

Art.nr: 9046562

Staketläkt Impregnerad 28 x 45 mm - 3 m Södra Wood

Art.nr: 9046562
  • Staketläkt 
  • Mått: 28 x 45 m - 3 m
  • Tryckimpregnerad NTR-AB
  • 20-års rötskyddsgaranti
35.85

Produktbeskrivning

Staketläkt G4-2 Impregnerad - 3 m

Staketläkt, även kallad staketribba, från Södra är ett smalt virke som används för att bygga exempelvis spaljéer, skärmar vindskydd och olika inklädnader. Staketläkten är tillverkad av svensk furu, den har dimensionen 28 x 45 mm och längden 3 meter.

Tryckimpregnerad staketläkt märkt NTR-AB

Staketläkten är tryckimpregnerad och märkt NTR-AB. Tryckimpregnering är den enda impregnering som når ända in till läktens kärna och därmed den enda metod som skyddar hela virket från röta. Detta till skillnad från exempelvis träolja, som endast skyddar ytan av läkten. Virke märkt NTR-AB är rekommenderat att använda till byggkonstruktioner ovan mark, och staketläkten är därför perfekt för exempelvis spaljéer och skärmar.

Staketläkten från Södra är kvalitetskontrollerad och har en garanterad långvarig beständighet samt skydd mot röta och säljs därmed med 20-års rötskyddsgaranti.

Vilken skruv ska användas vid montering av staketläkt?

Då staketläkten monteras utomhus ska den monteras med trallskruv av rostfritt stål, eller trallskruv med godkänd rostskyddsbeläggning, med minsta dimension 4,2x55 mm. Exempelvis skruv av kvalitet A2, A4 eller Protect 4.

Så ska tryckimpregnerat virke återvinnas

Tryckimpregnerat virke innehåller koppar och är därför förbjudet att eldas upp av privatpersoner. Men tryckimpregnerat virke är absolut återvinningsbart och ska lämnas in för återvinning på din kommuns återvinningscentral. Följ anvisningarna från din kommun och lämna in ditt tryckimpregnerade virkesspill på återvinningscentralen utefter kommunens anvisningar.

sodra

Specifikationer

Typ Värde
Dimension 28 x 45 mm
Längd 3 m
Klassificering NTR-AB

Info & guider