Staketläkt Impregnerad 28 x 45 mm - 4,2 m Södra Wood

Art.nr: 9043966

Staketläkt Impregnerad 28 x 45 mm - 4,2 m Södra Wood

Art.nr: 9043966
  • Staketläkt 
  • Mått: 28 x 45 mm - 4,2 m
  • Tryckimpregnerad NTR-AB
  • 20-års rötskyddsgaranti
50.19

Produktbeskrivning

Staketläkt G4-2 Impregnerad - 4,2 m

Staketläkt, även kallad staketribba, från Södra är ett smalt virke tillverkat av svensk furu. Staketläkter används för att bygga exempelvis spaljéer, skärmar, vindskydd och staket. Läkten har dimensionen 28 x 45 mm och längden 4,2 meter.

Staketläkt Tryckimpregnerad NTR-AB

Den här staketläkten från Södra är tryckimpregnerad och märkt NTR-AB. Läkten är kvalitetskontrollerad och har en garanterad långvarig beständighet samt skydd mot röta i minst 20 år, och säljs därmed med 20-års rötskyddsgaranti.

Tryckimpregnering är den enda impregnering som når ända in till kärnan av träet och därmed den enda metod som garanterat skyddar hela virket från röta. Detta till skillnad från exempelvis träolja och andra impregneringsmetoder, som endast skyddar ytan av virket. Virke märkt NTR-AB är rekommenderat att använda till byggkonstruktioner ovan mark, och staketläkten är därför perfekt för exempelvis staket, spaljéer och skärmar på uteplatsen.

Skruv för montering av staketläkt

Då staketläkten monteras i byggkonstruktioner utomhus ska den monteras med trallskruv av rostfritt stål, eller med skruv som har en godkänd rostskyddsbeläggning. Vi rekommenderar skruv av kvalitet A2, A4 eller skruv Protect 4, med minsta dimension 4,2 x 55 mm.

Tryckimpregnerad staketläkt - Återvinning

Tryckimpregnerat virke ska återvinnas på din kommuns återvinningscentral. Tryckimpregnerat virket innehåller koppar och är därför förbjudet att eldas upp av privatpersoner. Följ anvisningarna från din kommun och lämna in ditt spill som blir över på återvinningscentralen utefter kommunens anvisningar.

sodra

Specifikationer

Typ Värde
Dimension 28 x 45 mm
Längd 4,2 m
Klassificering NTR-AB

Info & guider