Brandsläckare 2 kg

Art.nr: 9029735

199,00/st
  • Pulverbrandsläckare
  • Släckning av bränder i trä, papp, olja, bensin och gas
  • 2 kg

Produktbeskrivning

Pulverbrandsläckare som lämpar sig väl för utrymmen som hemmet, fritidsboende, båt, husvagn, sommarstuga, bil etc. För släckning av bränder i trä, papp, olja, bensin och gas och elektriska anläggningar (Upp till 1000 V). Pulversläckare rekommenderas av samtliga försäkringsbolag. Levereras med med en stabil och säker hållare för upphängning på vägg eller montering på golvet i bilen.

Varför skall man välja en pulverbrandsläckare ? Med en pulversläckare har även ovana personer goda förutsättningar att släcka eller minimera de bränder som kan uppstå i ett hem. En pulverbrandsläckare släcker branden snabbare och säkrare än en skumsläckare och har en oöverträffad släck-kapacitet i förhållande till sin vikt och storlek. Pulver har också en god förmåga att komma runt vinklar i rummet. Det transporteras helt enkelt runt med hjälp av luftrörelserna i brandrummet. En ABC släckare släcker de vanligaste bränderna i hemmet. Brandsläckare delas in i klasser efter vilken typ av bränder de kan släcka. Ovana användare rekommenderas att köpa en släckare med ABC-pulver. Den klarar alla typer av bränder, det vill säga bränder i fasta material, bränder i vätskor och gasbränder. Klass A innebär bränder i vanliga material som brinner med både glöd och flamma. Det gäller de flesta inredningsmaterial. Klass B omfattar brand i vätskor, exempelvis bensin eller diesel. Dessa brinner med flamma men utan glöd. Klass C innebär att släckmedlet kan användas för att släcka bränder i gas.

Tänk på att en brandsläckare mår bra att bli vänd upp och ned regelbundet, då klumpar inte pulvret ihop i botten av släckaren och livslängden förlängs. Kontrollera brandsläckaren regelbundet.

Specifikationer

Innehåll: 2 kg

Pulverklass: 13A 89 BC

Klass: ABC

Färg: Röd

Godkännande: EN-1869.