Cellplast 70 mm Boke

Art.nr: 9017611

Cellplast 70 mm Boke

Art.nr: 9017611
  • Cellplast s80
  • Mått: 1200 x 600 x 70 mm 
  • För isolering
  • Fukttålig
61.95

Produktbeskrivning

Cellplast 70 mm

Cellplast s80 är en expanderad grundisoleringsskiva bestående av små plastkulor som i hög temperatur och högt tryck smälts samman och sedan sats ihop till porösa skivor. Den här cellplastskivan har längd och bredd 120 x 60 cm och höjden 70 mm. Cellplasten består till 95 procent av innesluten luft, lufttätheten gör skivan till ett exemplariskt material för isolering. Dessutom lämpar sig cellplasten, tack vare sin lufttäthet, låga vikt och starka bärförmåga, även perfekt som flytblock för bryggor.

Cellplastskivor är ett av de mest vanliga material att använda vid isolering och används för att isolera allt från husgrunder till väggar och tak. Skivorna har utöver en god isoleringsförmåga även hög fukttålighet och lämpar sig därför inte bara för att skydda mot vind och kyla utan är även ett perfekt skydd mot fukt och mögel.

Cellplast till husgrunden

Cellplast kan med fördel gjutas in i betonggrunder för att hindra markkylan från att tränga igenom grunden. När man ska gjuta en betonggrund läggs fiberduk eller annan typ av markläggningsduk ut och fylls med markdamm eller stenmjöl. Därefter täcks ytan med cellplastskivor, oftast i två eller tre lager med förskjutna kanter för att markkylan inte ska läcka upp genom springorna, och slutligen gjuts betongen. Cellplast är ett idealiskt material att använda i alla typer av husgrunder och passar extra bra för ytor där det även ska monteras golvvärme.

När du önskar att sammanfoga flera olika lager av cellplast behöver du cellplastspik med art nr: 9049401. Dessa cellplastspik hjälper dig att hålla cellplasten på rätt plats. 

Boke