Cement 25 kg Combimix

Art.nr: 9058994

Cement 25 kg Combimix

Art.nr: 9058994
  • Cement
  • Till gjutning
  • 25 kg
  • Combimix
89.95

Produktbeskrivning

Cement 25 kg

Cement från Combimix kan användas till olika sorters gjutningar och hobbyprojekt. Cementen kommer i en 25 kg säck. Vid speciella krav kan alternativa cementkvalitéer behövas.

Applicering av cement

För bästa arbetsresultat bör temperaturen i underlag och omgivning ligga på mellan 5–30 °C. Eftersom betong blir mycket tungt i blött tillstånd är det viktigt att du ser till att formarna du ska använda är tillräckligt starka. 
Betongen kan bearbetas i ca 2 timmar. Se till att betongen täcker armeringen med minst 30 mm. För komprimering används vibratorstav eller vibrobrygga.

Vänta så länge som möjligt med eventuell efterbearbetning som t.ex. träskurning, stålglättning etc. så att vattnet inte dras upp till ytan, då detta påverkar ythållfastheten negativt. Använd så lite vatten som möjligt.

Det är sedan mycket viktigt att eftervattning sker de närmaste dygnen. Skydda omedelbart gjutningen mot för snabb avdunstning med plastfolie eller dylikt. Vid lägre temperaturer än 5 °C avstannar hållfasthetstillväxten. Använd därför varmt vatten, (max 60 °C) och försök skydda cementen och ballasten från kyla, för att få en betong som håller ca 20 °C. Är gjutstället kallt ska det också förvärmas. Skydda gjutningen från kyla genom täckning med någon form av isolering.

Combimix

Info & guider