Drivhus Mini Allround Grå

Art.nr: 9058062

89,00/st
  • Drivhus Mini Allround
  • 30 st. insatskrukor
  • Med transparent vändbart lock
  • Till förkultivering av fröer

Produktbeskrivning

Drivhus mini för förkultivering av fröer

Ett lite större minidrivhus med hela 30 stycken insatskrukor som ger dig möjlighet att odla alla fröer du önskar. Perfekt för hemmaodling av blommor, kryddor och grönsaker. Ett minidrivhus är exemplariskt för att fröså och ger perfekta förutsättningar för dina frön att gro starka rötter innan det är dags att plantera om dem. Minidrivhuset och krukorna är tillverkade av plast, botten av drivhuset är grå till färgen och krukorna svarta. Drivhuset har även ett transparent, vändbart lock som möjliggör att ge plantorna den ventilation de behöver. Måtten på minidrivhuset är 47 x 16 x 15 cm.

Tips för att fröså i minidrivhus

Förkultivering av fröer är inte alls svårt och ger perfekta förutsättningar för att dina frön att gro starka rötter innan du planterar om dem i trädgråden eller i större krukor. När du ska så dina frön rekommenderas alltid att följa de instruktioner som står på fröpåsen.

Fyll sedan plastkrukorna med såjord och plantera därefter dina frön utefter anvisningarna på fröpåsen. Vanligtvis brukar det vara lagom att plantera ungefär ett till tre frön i vardera kruka i minidrivhuset, men för en del kryddväxter rekommenderas ibalnd att plantera upp till tio frön per kruka. Läs därför på fröpåsen vad som passar för just de fröer du vill så.

En del fröer ska täckas helt med jord medan andra inte bör täckas med jord, då de behöver mycket ljus för att ta sig. Läs även här på fröpåsen för respektive frö vad som rekommenderas.

Minidrivhuset bör stå ljust, i rumstemperatur och jorden får aldrig torka ut utan ska hela tiden hållas fuktig. I början är det bra att fukta jorden genom att spraya vatten med en sprayplaska, men när dina frön har börjat gro och utvecklat rötter kan du övergå till att vattna underifrån på odlingstrågets botten.

Ett minidrivhus ger bra värme och fuktighet till dina fröodlingar men det är samtidigt viktigt att skapa god ventilation. Det vändbara locket som följer med Drivhus Allround möjliggör att ge plantorna den ventilation de behöver. 

Ta bort locket helt när dina plantor har vuxit till sig lite. När dina plantor sedan har växt ytterligare och det börjar bli trångt i minidrivhuset, så är det dags att plantera om dina plantor i större krukor, eller att plantera ut de i rabatten eller i odlingskragen.