Gräsmatteluftare 1500W Garden

Art.nr: 9049060

Gräsmatteluftare 1500W Garden

Art.nr: 9049060
  • Vertikalskärare/Mossrivare
  • Eldriven
  • Effekt: 1500W
  • Arbetsbredd: 32 cm
999.00

Produktbeskrivning

Gräsmatteluftare Garden

Mycket mossa i gräsmattan?

När det är mossa i gräsmattan stängs både luft och ljus ute, vilket gräset behöver för att växa och må bra. Den här gräsmatteluftaren från Garden är en kombinerad vertikalskärare och mossrivare vilken används för att öppna upp gräsmattan, avlägsna mossa, och därmed förbättra gräsets näringupptagning. Maskinen har en arbetsbredd på 32 cm och öppnar upp gräset genom att den vertikalt skär igenom gräsmattan och river upp mossan. På så sätt möjliggörs för ljus och luft att ta sig ner till gräset. Arbetsdjupet för vertikalskäraren kan ställas in mellan -12 / -8 / -4 och 4 mm, arbetsdjupet för mossrivningen kan ställas in mellan -3, 1, 5 och 13 mm.

Gräsmatteluftaren är eldriven vilket gör att du slipper använda bensin och tänka på batterier och laddningstider. Det är en kraftfull maskin med effekten 1500W. Maskinen levereras med knivblad för luftning av gräsmattan och fjädertrumma, kniven lämpar sig för att lufta gräsmattan under vår och höst och fjädertrumman används för rensning under sommar och vinter. Maskinen är även utrustad med en rymlig uppsamlare på 30 liter vilket underlättar arbetet och gör att du slipper räfsa när du är klar. 

Rekommendationer 

För att få en frisk och frodig gräsmatta rekommenderas att riva upp mossan minst en gång på hösten och en gång på våren. För att stimulera grästillväxt och avlägsna ogräs är det lämpligt att lufta gräsmattan var 4:e till 6:e vecka. Genom att lufta samt riva och samla upp mossa och ogräs från gräsmattan ökar du gräsets luft- och näringsupptagningsförmåga och du får på sikt en grönare och mer välmående gräsmatta.

Användning

Vi rekommenderar att alltid använd skyddsglasögon, arbetsbyxor och skyddsskor när du använder trädgårdsmaskinen. Använd inte maskinen vid regnväder, gräset ska vara torrt när du river mossa eller luftar gräsmattan. Maskinen ska heller inte användas på gräs som är över 4 cm högt.

Rengöring och underhåll

Om du tar hand om dina trädgårdsmaskiner så håller de oftast mycket längre. Töm uppsamlaren efter varje gång du använt maskinen och borsta eller torka av de olika delarna från smuts och gräs. Se även till så att ventilationshålen är fria från damm och smuts. Skölj eller spruta aldrig vatten på maskinen. 

När säsongen är över rekommenderar vi att även att smörja knivarna, fjädrarna och lagringen mellan cylinder och maskin samt fjädern till locket över utkastet. Smörjningen bör göras för att skydda maskinen mot rost. Det är även bra att torka av alla metalldelar med en oljetrasa.

Förvara maskinen i en torr miljö där den är skyddad mot frost.

Garden_logo