Kantsten Betong Antracit 100 x 15 x 5 cm Betongruppen RBR

Art.nr: 9036151

Kantsten Betong Antracit 100 x 15 x 5 cm Betongruppen RBR

Art.nr: 9036151
  • Kantsten
  • Färg: Antracit betong
  • Mått: 100 x 15 x 5 cm
  • Vikt: 16,25 kg/sten
  • 40 sten/pall
50.00

Produktbeskrivning

Kantsten i antracitfärgad betong

Kantstensplatta i en svartgrå nyans som ger ett modernt och stilfullt intryck. Kantsten används för att ge raka avslut till stenlagda ytor, som avgränsning vid blomrabatter och gräsmattor samt för att bilda avgränsande kanter till gångstigar och uppfarter. Kantstenar ger snygga avslut samtidigt som de ger en praktisk lösning för att hindra sten och grus från att studsa upp på gräsmattan. Den stoppar gräs och andra växter från att växa in under stenplattor och grusgångar.

Att lägga kantstenar ger ett extra lyft till intrycket av en trädgård. Kantstenar är en detalj som får trädgården att kännas komplett. Stenarna har längden 100 cm, bredden 15 cm och tjockleken 5 cm. Att använda sig av långa plattor ger en exklusiv känsla till trädgården.

Stenläggning

Vid läggning av kantsten är det viktigt att göra ett noggrant förarbete för att få ett lyckat slutresultat. Ett noggrant arbete från grunden gör dessutom att stenarna knappt behöver underhållas i framtiden. Inled stenläggningen med att markera ut ytan där kantstenarna ska fästas och gräv därefter ett litet "dike" för att ge stenarna fäste och stabilitet. Att grunda med marktäckväv eller barkduk är att rekommendera för att hindra djur och ogräs att leta sig upp mellan stenarna. Täckväven, eller duken, ska täckas med grus och sättsand för att ge en stabil grund till kantstenarna. Efter det kan stenarna läggas på plats. Fäst stenarna med att hälla fogsand i springorna och vattna för att komprimera fogsanden. Häll sedan på mer fogsand för att stenarna ska stabiliseras ytterligare.

rbr_logo