P.g.a. tekniska problem är det just nu inte möjligt att betala med presentkort på jemfix.se. Vi arbetar med att lösa problemet och beklagar olägenheten.

Konstruktionsvirke 45 x 170 mm - 3,6 m

Art.nr: 9057313

68,95/mtr 248,22 pr. st
  • Konstruktionsvirke
  • Mått: 45 x 170 mm - 3,6 m
  • Tryckimpregnerad NTR-A
  • 20-års rötskyddsgaranti

Produktbeskrivning

Regel Impregnerad 45 x 170 mm - 3,6 m

Konstruktionsvirke 45 x 170 mm - 3,6 m från Södra är ett klassiskt regelvirke från svensk furu. Reglarna har hög hållfasthet och används för att bygga stommen i en konstruktion. Den här impregnerade regeln har dimensionen 45 x 145 mm och längden 3,6 meter. Konstruktionsvirket säljs även i längderna 4,2 meter, 4,8 meter och 5,4 meter. Virket har hållfasthetsklass C24 och är tryckimpregnerat samt märkt NTR-A.

Vad betyder det att Konstruktionsvirket har hållfasthetsklass C24?

Hållfasthetsklassen C24 anger virkets bärförmåga och styvhet. Ett högre värde innebär att regeln har en högre hållfasthet. Konstruktionsvirke 45 x 170 mm - 3,6 m har hållfasthetsklass C24 och kan därmed användas i bärande konstruktioner som kräver en hög hållfasthet, det kan till exempelvis användas till takstolar och bjälklag. Vilken hållfasthetsklass du behöver för att uppfylla de krav som gäller för olika byggkonstruktioner ska finnas angivet i konstruktionsritningen.

Tryckimpregnerat konstruktionsvirke NTR-A

Konstruktionsvirke 45 x 170 mm - 3,6 m är tryckimpregnerat och märkt NTR-A. Tryckimpregnering är en impregnering som når ända in till virkets mitt och är därmed den enda metod som garanterat skyddar hela virket från röta. Till skillnad från exempelvis träolja, som endast skyddar virkets yta så skyddar tryckimpregnering ditt konstruktionsvirke ända in på djupet och du kan känna dig säker på att virket inte kommer att ruttna på många år. NTR-A klassat virke är alltid kvalitetskontrollerat vilket garanterar en långvarig beständighet och konstruktionsvirket säljs därmed med 20-års rötskyddsgaranti.

Tryckimpregnerat konstruktionsvirke märkt NTR-A är klassat och godkänt för användning direkt i mark samt i sötvatten och kan därmed användas till exempelvis bryggor och byggkonstruktioner som är i direkt markkontakt.

Återvinning av tryckimpregnerat Konstruktionsvirke 45 x 170 mm - 3,6 m

Avfall från tryckimpregnerat konstruktionsvirke 45 x 170 mm - 3,6 m ska hanteras enligt anvisningarna från din kommun. Tryckimpregnerat konstruktionsvirke innehåller koppar och det är därför förbjudet för privatpersoner att elda upp virket. För att återvinna Konstruktionsvirke 45 x 170 mm - 3,6 m ska du därför deponera det på din återvinningscentral enligt din kommuns anvisningar.

sodra.jpg