Konstruktionsvirke 45 x 170 mm - 4,8 m

Art.nr: 9057315

59,95/mtr 287,76 pr. st
  • Konstruktionsvirke
  • Mått: 45 x 170 mm - 4,8 m
  • Tryckimpregnerad NTR-A
  • 20-års rötskyddsgaranti

Produktbeskrivning

Regel Impregnerad 45 x 170 mm - 4,8 m

Tryckimpregnerat konstruktionsvirke med måtten 45 x 170 mm och längden 4,8 m. Konstruktionsvirket är ett klassiskt regelvirke från Södra, tillverkat av furu från svenska skogar. Regelvirket har den höga hållfasthetsklassen C24 och används för att bygga stommen i en byggkonstruktion.

Konstruktionsvirke med dimension 45 x 170 mm säljs även i längderna 3,6 meter, 4,2 meter och 5,4 meter.

Impregnerad Regel Hållfasthetsklass C24

Hållfasthetsklassen för en regel anger bärförmågan och styvheten som regeln har. Ett högre värde innebär att regeln har en högre hållfasthet. Vilken hållfasthetsklass du behöver på dina reglar för att de ska uppfylla de regler som gäller för olika byggkonstruktioner ska finnas angivet i konstruktionensritningen. 

Det här konstruktionsvirket har hållfasthetsklass C24 vilket innebär att regeln är godkänd för att användas i bärande konstruktioner och den är lämplig att använda till exempelvis takstolar och till bjälklag.

Virke med tryckimpregnering NTR-A

Vad betyder det att konstruktionsvirket har tryckimpregnering NTR-A? Tryckimpregnering är en impregnering som tränger djupt ner i träet och når ända in till dess kärna. Det är den enda metod som garanterat skyddar hela virket från röta. Till skillnad från exempelvis träolja, som är en ytskyddande impregnering som endast skyddar virkets yta och inte rakt igenom träet.

NTR-A märkningen garanterar att konstruktionsvirket är helt rötskyddat och godkänt för att användas i både direkt markkontakt samt i sötvatten. Den tryckimpregnerade regeln passar exempelvis för att bygga en brygga eller till bärande byggkonstruktioner direkt i marken. NTR-A märkningen garanterar att regeln är kvalitetskontrollerad och att den har en långvarig beständighet samt ett långvarigt rötskydd. Konstruktionsvirket säljs därför med en 20-år lång rötskyddsgaranti.

Återvinning av tryckimpregnerade reglar

Allt det virke som blir över från ditt byggprojekt ska återvinnas på återvinningscentralen. Spill från tryckimpregnerat virke får inte eldas upp av privatpersoner, då det innehåller koppar. Du ska därför hantera det impregnerade virket enligt anvisningarna från din kommun, vilket vanligtvis är att virket ska deponeras på din återvinningscentral.

sodra.jpg

Specifikationer

Längd 4,8 m
Dimension 45 x 170 mm
Klassificering NTR-A