Marksten Struktur Grå

Art.nr: 9026545

178,92/m2 7,16 pr. st
  • Marksten Struktur
  • Färg: Grå
  • Mått: 20 x 20 x 5 cm - 25 sten/kvm
  • Vikt: 5 kg/st. - 300 st./pall
  • Trafikklass: CG

Produktbeskrivning

Marksten 

Marksten Struktur är en grå markstensplatta med en snygg, rustik skifferpräglad yta. Stenen är otumlad och har därför kvar raka stilrena kanter som ger ett elegant intryck. Marksten passar att använda till många områden i trädgården, de passar perfekt till garageinfarten, uteplatsen, som dekoration i trädgården eller varför inte som en gångstig till lekstugan eller till förrådet? Marksten är ett snyggt underlag som knappt kräver något underhåll, det räcker oftast med att enkelt borsta av eller spola med vatten emellanåt för att hålla stenarna rena. Marksten Struktur är en kvadratisk markplatta med längd och bredd 20 cm och med höjden 5 cm. En sten väger ca. 5 kg och åtgången är ca 25 st. stenar per kvm. En pall rymmer 300 markstenar. 

Obs. Marksten Struktur Grå har utgått ur sortimentet.

Stenläggning

Sten är ett mångsidigt material som du kan använda till de flesta områden i din trädgård. När du ska lägga marksten och plattor är förarbetet A och O för att slutresultatet ska bli bra. Det krävs ett noggrant arbete från grunden för att resultatet ska bli både snyggt och som inte kräver att underhållas framöver. Vid läggning av marksten och plattor ska du alltid börja med att markera ut ytan där stenarna ska ligga, på så sätt får du redan innan en bra blick över hur det kommer att se ut och hur stenarna bör läggas. Ett fördelaktigt sätt är att fästa träpinnar i marken och dra snöre emellan för att få en tydlig markering och överblick.

Efter markeringen ska du börja med att gräva underlaget jämt. Gräv med en svag lutning bort från huset för att förebygga att vattnet vid regnväder leds bort från husgrunden. När underlaget har en jämn lutande yta ska den täckas med marktäckväv eller barkduk. Täckväven eller barkuken används främst för att förhindra ogräs från att senare tränga upp genom stenplattorna. Över duken ska du hälla grus, vanligtvis i tre lager, först bärlagergrus, efter det fint läggningsgrus och överst ett lager sättsand.

När underlaget är förberett kan stenarna läggas ut. Det är viktigt att inte lägga stenarna för tätt utan här ska du lämna ett litet mellanrum mellan stenarna som sedan kan fyllas med fogsand. När du lagt ut alla stenar ska du hälla över fogsanden och borsta ut den jämt ner i springorna, vattna sedan så att fogsanden sjunker ner och komprimeras, häll på ytterligare fogsand och borsta ut igen. Fogsanden ger stabilitet till stenarna och resultatet blir ett jämt, stabilt, och snyggt underlag.

Trafikklass

Marksten Struktur har trafikklass CG vilket innebär att de är lämpliga att lägga som garageinfart och gång- eller cykelvägar med trafik av enstaka lätta fordon.

Boke.jpg