Mossrivare Garden

Art.nr: 9039493

699,00/st 899,00/st
  • Mossrivare/Gräsmatteluftare
  • Nätdriven
  • Effekt: 1400W
  • Arbetsbredd: 32 cm
Begränsat antal
Lagerstatus uppdaterades senast: 31 mar 2020 0:17

Produktbeskrivning

Mossrivare/gräsmatteluftare 

Är din gräsmatta full av mossa? 

Mossa i gräsmattan stänger ute både luft och ljus som gräset behöver för att må bra och växa. Denna kombinerade mossrivare och gräsmatteluftare från Garden används för att öppna upp gräsmattan och därmed förbättra gräsets näringupptagning. Maskinen har en arbetsbredd på 32 cm och öppnar upp gräset genom att den vertikalt skär igenom gräsmattan och river upp mossa för att på så sätt möjliggöra för ljus och luft att ta sig ner till gräset. Arbetsdjupet för mossrivningen kan ställas in mellan -5, 0, 5 och 10 mm och arbetsdjupet för gräsmatteluftning mellan -10, -5, 0 och 5 mm. 

För att få en frisk och frodig gräsmatta är det bra att riva upp mossan minst en gång på hösten och en gång på våren. För att stimulera grästillväxt och avlägsna ogräs är det lämpligt att lufta gräsmattan var 4:e till 6:e vecka. Genom att lufta samt riva och samla upp mossa och ogräs från gräsmattan ökar du gräsets luft- och näringsupptagningsförmåga och du får på sikt ett grönare och mer välmående gräs.

Maskinen är nätdriven vilket gör att du slipper använda bensin och tänka på att batterier och laddningstider. Det är en kraftfull maskin med spänningen 230V och effekten 1400W. Den arbetar med ett varvtal på 3 200 varv per minut och levereras med både kniv och fjädertrumma, kniven lämpar sig för att lufta gräsmattan under vår och höst och fjädertrumman används för rensning under sommar och vinter. Maskinen är även utrustad med en rymlig uppsamlare på 35 liter som underlättar arbetet och gör att du slipper räfsa när du är klar. 

Användning

Vi rekommenderar att alltid använd skyddsglasögon, arbetsbyxor och skyddsskor när du använder maskinen. Använd inte maskinen vid regnväder, gräset måste vara torrt när du river mossa eller luftar gräsmattan. Använd heller inte maskinen på gräs som är över 4 cm högt.

Rengöring och underhåll

Tar du hand om dina maskiner så håller de oftast längre. Töm uppsamlaren efter varje användning och borsta eller torka av de olika delarna från smuts och gräs. Se även till så att ventilationshålen är fria från damm och smuts. Skölj eller spruta aldrig vatten på maskinen. 

När säsongen är över rekommenderas även att smörja knivarna, fjädrarna och lagringen mellan cylinder och maskin samt fjädern till locket över utkastet. Smörjningen görs för att skydda maskinen mot rost. Det är även bra att torka av alla metalldelar med en oljetrasa.

Förvara maskinen i en torr miljö skyddad mot frost. För smidig förvaring kan du fälla ihop handtaget genom att enkelt lossa handtagets skruvar.

Specifikationer

Effekt 1 400W
Spänning 230V
Hastighet 3 200 varv/min
Klippbredd 32 cm
Kraftkälla Eldriven
Varumärke Garden