Munskydd 50-pack IIR

Art.nr: 9056929

149,00/st
  • Kirurgiskt munskydd
  • För engångsbruk
  • Uppfyller högsta krav enligt EN 14683:2019 typ IIR
  • 50-pack

Produktbeskrivning

Kirurgiskt munskydd IIR

Protegat kirurgiska munskydd för engångsbruk, med lågt andningsmotstånd och elastiska band som du enkelt fäster runt öronen för att hålla munskyddet på plats över näsa och mun. Det kirurgiska munskyddet uppfyller de högsta kraven för medicinska munskydd enligt EN 14683:2019 typ IIR. Det är ett tvåvägs munskydd som används för att fånga mikroorganismerna i utandningsluften från bäraren och därmed skydda omgivningen från droppsmitta, samtidigt som det skyddar bäraren mot stänk av vätska från omgivningen. Det här kirurgiska munskydden säljs i 50-pack.

Vad innebär klass IIR för munskydd?

Mynskyddet är i klass IIR (klass 2 R) enligt EN 14683:2019, vilket innebär att det är stänksäkert och släpper ut minsta andel partiklar från användaren till omgivningen. Klass 2 garanterar att munskyddet har 98 % filltreringskapacitet (BFE >98 %) och R garanterar att munskyddets har uppfyllt kraven för vätsketäthet, det vill säga att det är stänksäkert.

Så använder du munskyddet rätt

Var alltid noggrann när du sätter på dig munskyddet och se till att det sitter åt rätt håll samt täcker både mun och näsa. Undvik att röra vid munskyddet och ansiktet med dina händer, samt byt munskydd minst var tredje timme. Observera att munskydd inte är en garanti för att stoppa smittspridning utan endast är ett komplement till andra åtgärder. Håll avstånd till andra människor och var alltid noggrann med din handhygien. Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder samt komplettera med handdesinfektion/handsprit.

protegat_logo_svart.jpg