Mursten Hookstone 20 x 30 x 10 cm Boke

Art.nr: 9026552

Mursten Hookstone 20 x 30 x 10 cm Boke

Art.nr: 9026552
  • Mursten Hookstone
  • Mått: 20 x 30 x 10 cm
  • 34 stenar/m² (17 knäckblock)
  • Vikt: 20,31 kg/st - 64 st/pall
  • Säljs endast i hela knäckblock (Pris gäller per block)

 

29.95

Produktbeskrivning

Mursten Hookstone

Har du tankar på att bygga en stenmur? Är det nivåskillnader i marken? Inga problem, Hookstone mursten lämpar sig perfekt för ojämna ytor. Med Hookstone mursten kan du bygga en stilfull stenmur längs backen upp till huset, runt rabatten eller som avgränsning mellan gräsmattan och grusgången.

Stenarna har måtten 20 x 30 x 10 cm och säljs i knäckblock om 2 st stenar, du kan alltså inte köpa enskilda stenar. Åtgången är 34 stenar (17 knäckblock) per kvadratmeter.

Montering 

Alla murbyggen börjar med en smula grävarbete. Börja med att mäta ut var muren ska gå och gräv ett dike där murstenarna sedan kan placeras. Diket ska grundas med grus för att skapa stabilitet för muren samt för att hindra stenarna från att pressas upp av eventuell frost. Är jorden lös kan ett djupare dike behöva grävas för att nå fast jord, vilket krävs för att muren ska uppnå god stabilitet. Djupare diken grundas med mer grus, fyll diket med en mängs grus som ger plats för minst två skift mursten att läggs under mark.

Låga murar kan stenläggas direkt på grusbädden, högre murar kräver en starkare grund och behöver därför fästas i en gjuten betonggrund. Stenarna fästs med hjälp av murbruk. Blanda bruket enligt anvisningarna och bred ut ett lager i taget, vi rekommenderar ca 10 mm breda fogar. Mura vågrätt och kontrollera hela tiden så att muren håller en jämn nivå, använd med fördel ett vattenpass för att hålla koll så att muren är jämn. För bästa resultat samt för att minska risken för att muren sätter sig snett rekommenderar vi att inte mura för många skift per dag. Mura ca fyra, fem skift och låt sedan muren sätta sig över natten och fortsätt så tills att muren är i den höjd som önskas. Avsluta murningen med att snygga till med passbitar och putsning.

Boke