Regel Impregnerad 45 x 195 mm - 4,8 m

Art.nr: 9057319

91,95/mtr 441,36 pr. st
  • Regel 
  • Mått: 45 x 195 mm – 4,8 m
  • Tryckimpregnerad NTR-A
  • 20-års rötskyddsgaranti

Produktbeskrivning

Tryckimpregnerad regel 45 x 195 mm - 4,8 m

Tryckimpregnerad regel med dimensionen 45 x 195 mm och längden 4,8 meter. Konstruktionsvirket är ett är ett klassiskt regelvirke från Södra som används till att bygga stommen i bärande konstruktioner. Reglarna är tillverkade av svensk furu och dimensionen 45 x 195 mm säljs även i längderna 3,6 meter, 4,2 meter och 5,4 meter.

Regel bärförmåga C24

C24 är en beteckning för konstruktionsvirkets hållfasthet, dvs. dess bärfårmåga och styvhet. Ett högre värde fastställer att regeln har en högre hållfasthet och avgör därmed till vilken konstruktion som regeln är lämlig. Det här konstruktionsvirket har hållfasthetsklass C24 vilket innebär att det är godkänt och lämpligt för bärande konstruktioner som kräver den höga hållfastheten, till exempel takstolar och bjälklag.

Vilken hållfasthetsklass du behöver för att uppfylla de regler som gäller för olika byggkonstruktioner ska finnas angivet i konstruktionsritningen.

Tryckimpregnerad regel NTR-A - 4,8 m

Vad innebär att regeln har tryckimpregnering NTR-A? Tryckimpregnering är en djupgående impregnering som når ända in till regelns mitt och faktiskt den enda metod som garanterat ger virket ett heltäckande och långvarigt skydd mot röta. Till skillnad från exempelvis träolja, som är en ytlig impregnering vilken endast skyddar virkets yta, så skyddar tryckimpregnering ända in på djupet och ger ett fullgott rötskydd. NTR-A märkningen garanterar även att regeln är kvalitetskontrollerad.

NTR-A märkningen garanterar att Regel 45 x 195 mm - 4,8 m är godkänt för användning i direkt markkontakt samt till byggkonstruktioner i sötvatten. Den tryckimpregnerade regeln passar därför att användas till exempelvis när du ska bygga en brygga och till bärande byggkonstruktioner direkt i marken. Reglar från Södra har en långvarig beständighet samt ett långvirigt skydd mot röta och säljs därmed med 20-års rötskyddsgaranti.

Återvinn tryckimpregnerat virke NTR-A

Får du virke över från ditt byggprojekt så ska det återvinnas på återvinningscentralen. Avfall från tryckimpregnerat virke ska hanteras enligt anvisningarna från din kommun och får inte eldas upp av privatpersoner eftersom att virket innehåller koppar. Följ anvisningarna för din kommun gällande hur virket ska återvinnas och deponera ditt tryckimpregnerade virke på din återvinningscentral enligt kommunens regler.

sodra.jpg