Just nu kan det förekomma längre leveranstider samt svarstider från vår kundtjänst. Vi arbetar hårt för att förkorta dessa. 

Regel Impregnerad 45 x 195 mm

Art.nr: 9057317

91,95/mtr 331,02 pr. st

Produktbeskrivning

Regel tryckimpregnerad 45 x 195 mm - 3,6 m

Klassiskt regelvirke från Södra tillverkat av svensk furu. Regeln har hög hållfasthet och används till stommen i en byggkonstruktion. Den här regeln har dimensionen 45 x 195 mm och längden 3,6 meter. Regeln med dimension 45 x 195 mm säljs även i längderna 4,2 meter, 4,8 meter och 5,4 meter. Regeln har hållfasthetsklass C24 och är tryckimpregnerat samt märkt NTR-A.

Regel hållfasthetsklass C24

Hållfasthetsklassen för regeln anger vad den har för bärförmåga samt styvhet. Ett högre värde fastställer att den impregenrade regeln har en högre hållfasthet. Konstruktionsvirke 45 x 195 mm - 3,6 m har hållfasthetsklass C24 och kan därmed användas i bärande konstruktioner som kräver hög hållfasthet, till exempelvis till takstolar och bjälklag. Vilken hållfasthetsklass du behöver för att uppfylla de regler som gäller för olika typer av byggkonstruktioner ska finnas angivet i konstruktionsritningen.

Regel Tryckimpregnerad NTR-A

Regel 45 x 195 mm - 3,6 m är tryckimpregnerad och märkt NTR-A. Tryckimpregnering är en impregnering som når ända in till virkets mitt och är därmed den enda metod som garanterat skyddar hela konstruktionsvirket från röta. Till skillnad från exempelvis träolja, som endast skyddar virkets yta så skyddar tryckimpregnering ditt konstruktionsvirke ända in på djupet.

Märkningen NTR-A innebär att Regel 45 x 190 mm - 3,6 m är godkänt för användning direkt i markkontakt samt i sötvatten och kan därmed användas till exempelvis bryggor i sjöar samt byggkonstruktioner i marken.

NTR-A klassat virke är alltid kvalitetskontrollerat vilket garanterar att konstruktionsvirket har en långvarig beständighet samt ett långvarigt skydd mot röta. Konstruktionsvirke 45 x 195 mm - 3,6 m säljs därmed med 20-års rötskyddsgaranti.

Återvinninging av Tryckimpregnerade reglar

Avfall från impregnerat virke ska hanteras enligt anvisningarna från din kommun. Tryckimpregnerat virke innehåller koppar och det är därför förbjudet att elda upp. För att återvinna Tryckimpregnerade reglar ska du deponera det  på din återvinningscentral enligt kommunens anvisningar.

sodra.jpg