Regel Impregnerad 45 x 70 mm - 3,6 m

Art.nr: 9057305

27,95/mtr 100,62 pr. st
  • Regel
  • Dimension: 45 x 70 mm, längd: 3,6 m
  • Tryckimpregnerad
  • NTR-AB

Produktbeskrivning

Regel Tryckimpregnerad 45 x 70 mm - 3,6 m

Regel tryckimpregnerad 45 x 70 mm är ett klassiskt regelvirke från Södra tillverkat av furu från svenska skogar. Dimensionen 45 x 70 mm finns även att köpa i längderna 3 meter, 4,2 meter och 4,8 meter. Regeln har hållfasthetsklass C14 och är tryckimpregnerad NTR-AB.

Regel C14

C14 är en beteckning för regelns hållfasthet. Hållfasthetsklassen anger vad regeln har för bärförmåga samt dess styvhet. Regel 45 x 70 mm har hållfasthetsklass C14 vilket är den lägsta hållfasthetsklassen som är godkänd att användas till bärande byggkonstruktioner. Dock rekommenderas inte C14 att använda till exempelvis takstolar, bjälklag och ytterväggar utan då bör en högre hållfasthet, C24, användas då det högre värdet fastställer en högre hållfasthet. Vad för hållfasthetsklass som krävs för att uppfylla de regler som gäller för olika typer av byggkonstruktioner ska finnas angivet i konstruktionsritningen.

Regel  45 x 70 mm Tryckimpregnerad NTR-AB

Regel 45 x 70 mm - 3,6 m är tryckimpregnerad samt märkt NTR-AB och ska användas till kontruktioner ovan mark. Tryckimpregneringen är en impregnering som når ända in till regelns mitt och är den enda metod som garanterat skyddar hela regeln från röta, till skillnad från exempelvis träolja som endast är en ytimpregnering.

Allt NTR märkt virke är kvalitetskontrollerat och garanterat en långvarig beständighet samt ett långvarigt skydd mot röta och säljs därmed med 20-års rötskyddsgaranti. NTR-AB klassade reglar är dock inte godkända för att användas i direkt markkontakt eller i vatten. 

Återvinninging tryckimpregnerade reglar

Återvinning av spillvirke: Deponera de tryckimpregnerade reglarna på din återvinningscentral. Överblivet virke från tryckimpregnerade reglar ska hanteras enligt anvisningarna från din kommun och får ej eldas upp privat. 

sodra.jpg