Spackel Combifix 6 kg

Art.nr: 9038882

249,00/st
  • Spackel
  • Volym: 6 kg
  • För inomhusbruk
  • Combifix
Finns i lager butik
Lagerstatus uppdaterades senast: 31 mar 2020 0:17

Produktbeskrivning

Spackel Combifix

Combifix är ett spackel som används för utjämning och lagningar av mindre hål i tak och på väggar, den kan även användas på golv men endast då slitage och tryckbelastningar är begränsade. Produkten är anpassad för inomhusbruk och lämpar sig för de flesta underlag. Använd Combifix på exempelvis betong, lättbetong, puts, gipsskivor, träfiberskivor eller PVC. Combifix spackel är både spik- och skruvbar, men först tre dygn efter spackling. 

Innan spackling är det viktigt att se till så att underlaget är rent och fritt från damm, smuts cementhud, fett och andra föroreningar, detta för att få så god vidhäftning som möjligt. Släta eller glättade underlag kan även behöva primas för att skapa vidhäftning. Temperaturen under arbete och torkning vara mellan 10 °C och 25 °C.

Combifix levereras i en säck om 6 kg torrpulver som blandas ut med vatten. Utblandningen ska ske med 50 % vattenmängd i förhållande till torrpulver, det vill säga att till 6 kg torrpulver behövs 3 liter vatten.

Applicera och arbeta sedan in combifix med en murslev eller spackel i skikt om 1–15 mm, i hål upp till 50 mm. Kantskärning kan ske ca en timme efter att spacklet applicerats. När spacklet sedan torkat helt kan ytan filas eller borstas för att ge en jämnare yta och struktur.

Produkten ska förvaras i en torr miljö i sin originalförpackning och kan lagras i upp till 12 månader från tillverkningsdatum.