Textilplatta Grå 40 x 40 cm

Art.nr: 9056331

19,95/st
  • Textilplatta Grå
  • Mått: 40 x 40 cm 
  • Textilplatta är en flexibel mattlösning eftersom du kan kombinera två olika plattor och skapa egna mönster
  • Självhäftande och med en total höghöjd på 2,5 mm

Produktbeskrivning

Textilplatta Självhäftande 40 x 40 cm 

Få en flexibel mattlösning för hemmet med en heltäckningsmatta som du enkelt kan sätta ihop i ett mönster av mattor som matchar just din stil på inredning. Mattan säljs i kvadratiska plattor som mäter 40 x 40 cm per platta. Färgen på mattan är grå, den finns även i ett antracitfärgat utförande (artikelnr 9056330). Använd de två plattorna tillsammans för att skapa ett mönster eller använd endast en färg för att få en jämn färgskala över hela golvet.

Textilplattan är gjord av 100% polypropylenefilt och har en total höjd på 2,5 mm. Den är självhäftande vilket gör mattan enkel att montera. Se nedan för detaljer kring montering.

Produktinformation

Stapelvikt: 250 gr. m²
Brandklass: BFL-S1
Totalvikt: 300 gr. m²
Total påshöjd: 2,5 mm
Storlek: 40 x 40 cm
Färg: Grå

Montering

Mattan är självhäftande, där filmen kan tas bort och monteras på ett rent och plant golv. För att uppnå ett bra resultat måste följande uppfyllas innan du installerar Scene-mattor.

1. Rummet:
Vid montering är det viktigt att försöka hålla en jämnt temperatur i rummet för att limmet på textilplattan ska torka ordentligt. Rekommendationvis mellan 18-25 grader.

2. Golvet:
A. Måste vara platt, fast och jämnt, utan sprickor och kanter. Detta är särskilt viktigt för textilplattor som dessa med låg lugg, där undergolvkonstruktioner annars riskerar att synas tydligt i mattan.
B. Linoleum och vinyl avlägsnas innan du installerar textilplattan.
C. Måste vara rent, torrt och jämnt absorberande, samt fritt från olja och fettfläckar.
D. Dammsug och tvätta i 3-faldig ammoniak och dammsug igen innan du installerar plattorna.
Kakel och mycket absorberande underlag ska förbehandlas med grundfärg.
F. Det får inte finnas fukt i undergolvet.
G. Golvvärme måste stängas och kylas innan montering samt i 2 dagar efter.
H. Mattpannorna och golvet måste så långt det är möjligt skyddas från direkt solljus under och upp till 2 dagar efter installationen.

3. Material:
Placera mattorna i rummet i fråga 24 timmar innan kapningen påbörjas, så att plattorna acklimatiseras. Detta är särskilt viktigt under vintermånaderna på grund av de stora temperaturskillnaderna.