Barkduk 1 x 5 m

Art.nr: 9058418

Barkduk 1 x 5 m

Art.nr: 9058418
  • Barkduk Weibulls
  • Mått: 1 x 5 m
  • Hjälper till att hålla ogräset borta
  • Släpper igenom  luft, vatten och näring
79.00

Produktbeskrivning

Barkduk Weibulls 5 m²

Weibulls Barkduk är en praktisk ogräsduk som hjälper dig att hålla ogräset borta från dina rabatter och andra planteringytor. Barkduken är tillverkad av 50g/m² svart non-woven PP med UV-stabilisator, den stänger ute ljus och förhindrar ogräset från att ta sig genom jordlagret, samtidigt som den släpper igenom luft, vatten och näring. Detta gör att jorden i rabatten andas och värme och fuktighet bevaras så att rotuttorkning och avdunstning förhindras. 

Barkduken säljs på rulle, den har måtten 1 x 5 m och täcker därmed en markyta på 5 m².  

Så använder du barkduk vid plantering

När du gräver en rabatt, ska plantera i en odlingskrage eller skapa någon annan typ av plantering hjälper barkduken till att skapa de bästa förutsättningarna för din odling. Den gör att du slipper att rensa en stor del av envist ogräs framöver samtidigt som den skapar ett fuktigt och näringsrikt jordklimat för dina plantor. Börja med att lägga ut barkduken i botten av planteringsytan och klipp hål där växterna ska grävas ned. När du lägger ut barkduken är det viktigt att fästa kanterna ordentligt för att duken ska ligga på plats. Plantera sedan dina växter i de utklippta hålen i duken.

Barkduk vid plattsättning

Utöver att förhindra ogräs från att tränga upp i dina planteringar är barkduken även perfekt att använda vid sten- och plattsättning, samt som underlag för grusgångar, för att förhindra ogräs från att tränga upp genom stenarna och gruset. Börja med att gräva ut ytan där grus, marksten eller plattor ska sättas och lägg därefter ut barkduken, täck sedan med sättsand, grus och sten eller plattor.

Info & guider