Just nu har vi tekniska problem vid betalning med faktura. Vi arbetar för att åtgärda det så snart som möjligt.

Måla om & skydda träfasaden!

Redan innan behovet blir synligt, behöver din träfasad målas om för att få bibehålla sitt skydd. Hur ofta träfasaden behöver målas om beror på kvaliteten på färgen som använts, men man brukar säga ungefär vart 10:e år. Nedan följer några tips för att bästa möjliga resultat. 

 

 Materiallista

 

   Följ länkarna för att komma till produkterna

 

Steg 1

Börja alltid med att mäta fukten i träet med en fuktmätare. Det är viktigt att virket inte har en fukthalt över 15% när du målar det. När du mäter behöver du sticka in nålarna på fuktmätaren i träet, så att det kommer i kontakt längs med ådringen.

Steg 2

Innan färgen appliceras behöver all lös, gammal färg avlägsnas. Om underlaget inte är allt för slitet räcker det att använda en hård borste för att få bort all smuts. Kontrollera om träet flagnar och tvätta noga om det finns alger. Om träet är mycket slitet behöver du använda en primer innan du applicerar ny färg.

Steg 3

Rör noggrant om i färgen med en ren omrörare eller träpinne. Använd den pensel som du tycker är bäst för att måla fasaden med. Vi rekommenderar en fasadpensel. Till en början kan du måla på lite kors och tvärs för att komma ner i alla strukturer i träet. Den sista påstrykningen bör dock målas i riktning med träfibrerna. På så vis syns träets naturliga struktur på ytan i resultatet.