Fasadfärg


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Fasadfärg av hög kvalité till billiga priser!

Dags att måla om fasaden? Att måla om fasaden ger inte bara en snygg yta till huset, utan det förlänger även livslängden på din fasad. Genom att ta hand om, och måla om fasaden när det behövs så ger du utöver att ge ett snyggt intryck av huset, även ett långvarigt och gediget skydd mot vädrets påfrestningar, fasadsprickor samt mögel och algtillväxt.

Förarbete för fasadmålning

Det största och viktigaste jobbet när du ska måla din fasad görs redan innan du öppnar färgburken. Som med alla bygg- och renoveringsprojekt så sätter förarbetet grunden för slutresultatet.

Rengör fasaden noga. Ju renare fasaden är när du sedan målar, desto längre kommer fasadfärgen att hålla. Rengör med fasadtvätt samt eventuellt med alg- och mögeltvätt om alger eller mögel har börjat växa på fasaden. Skölj sedan av med rent vatten så att allt rengöringsmedel och upplöst smuts försvinner.

Skrapa även bort gammal färg som sitter löst eller flagnar. Här är det också viktigt att du är noggrann för att få den nya färgen att fästa bättre.

Man brukar säga att förarbetet är ca 70-80 % av fasadmålning och även om förarbetet kanske inte lockar lika mycket som själva målningen så är det ändå värt det. För med ett noggrant förarbete så kommer både färgen och fasaden att hålla längre!

Så väljer du rätt fasadfärg

Det finns först och främst två saker som avgör vilken fasadfärg du ska välja: Fasadens material och vilken kulör du önskar. Vill du ha samma kulör som du redan har eller vill du byta? En grundrekommendation för val av kulör på fasaden brukar vara att förhålla sig till husen i grannskapet samt liknande kulörer som användes under den tid då huset byggdes. På så sätt får du en kulör som passar för just ditt hus och område.

Fasadens material och hur den tidigare är målad avgör vilken typ av färg du ska använda. Är fasaden målad med vatten- eller oljebaserad fasadfärg? Akrylat, alkyd, slamfärg eller lasyr? Ta reda på med vilken fasadfärg som huset är målat med tidigare och fortsätt med samma typ av färg, i samma, eller annan kulör. Att ta reda på vilken färg som huset är målat med kan enkelt göras genom att fråga husets tidigare ägare, eller att låta en färgexpert ta ett färgprov.

Fasadfärg träfasad - Träfärg med akrylat eller alkydolja

Träfärg med akrylat (akrylatfärg) eller alkydolja används på träfasader och annat trä utomhus. Färgen har ett extremt bra skydd mot väderpåfrestningar och håller din fasad skyddad mot sol, snö och regnväder. Träfärgen ger ett långvarigt och hållbart resultat och kräver inget efterarbete och underhåll, förutom tvättning med jämna mellanrum för att bevara den snygga ytan.

På träfasader kan du även måla slamfärg, vanligtvis traditionell rödfärg. Slamfärg är ofta ett billigt val av färg men behöver i regel målas om jämförelsevis ofta till skillnad mot annan fasadfärg.

Vill du behålla träets naturliga ådring kan du måla träfasaden med trälasyr. Läs mer och se vårt utbud av lasyr här.

Fasadfärg puts eller tegelfasad - Putsfärg

Putsfärg används på putsfasader, tegel och betong och består antingen av ren kalkfärg, eller akrylatbaserad färg och silikatfärg. Vilken putsfärg du ska använda avgörs av vilken putsfasad du har.

Måla om fasaden 5 tips att tänka på

  1. Se till att du har allt material du behöver. Du vill inte att färgen ska ta slut innan arbetet är klart, använda en halvdan pensel, eller riskera skador för att du inte har en ordentlig stege. Så se till att du har tillräckligt mycket färg som räcker för hela jobbet, en ordentlig fasadpensel och en stabil stege eller byggställning att stå på.
  2. Gör ett ordentligt förarbete! Kanske inte lika roligt som själva målningen, men helt klart värt jobbet för resultatet.
  3. Håll koll på vädret. Måla aldrig om fasaden under stekande sol eller när det är regnigt och fuktigt ute.
  4. Var noggrann. Stryk på rikligt med färg på hela väggen och slarva inte kring skarvar och kanter.
  5. Ha tålamod. Låt färgen torka ordentligt innan du målar nästa lager. Gärna ca 1,5 dygn, kontrollera att grundlagret är helt torrt innan du målar nästa lager.

Mer fasadfärg för pengarna!