Träfärg Grön 2,5 L Træfix

Art.nr: 9037799

Träfärg Grön 2,5 L Træfix

Art.nr: 9037799
  • Träfix träfärg
  • Innehåll: 2,5 L
  • Kulör: Grön
  • Oljebaserad
269.00

Produktbeskrivning

Träfärg Grön

Börjar det bli dags att måla om huset eller sommarstugan? Oavsett om det är fasaden som ska fräschas upp, det nybyggda staketet som ska målas eller lekstugan som ska få ny färg så är träfärg från Træfix det perfekta valet av färg!

Træfix träfärg är en oljebaserad heltäckande träfärg som är lämpad att använda utomhus på exempelvis husfasader, vindskivor, fönsterkarmar, staket, dörrar samt andra träytor. Observera att färgen dock inte lämpar sig att använda på vågrätt liggande träverk som exempelvis gångstråk och bryggor. 

Træfix träfärg är en slitstark träfärg som håller hög kvalitet. Färgen ska endast användas utomhus, den lämpar sig mycket bra till såväl det nya träet som till det äldre och mer slitna träet. Træfix träfärg innehåller tillsatt mögel- och flamskyddsmedel, färgen är tålig, motståndskraftig och håller sig snygg under flera år trots påfrestningar från regn, snö, sol, blåst och annat som vädret ger upphov till.

Det är en lättstruken färg som är smidig att arbeta med. Färgen är heltäckande med en täckförmåga på mellan 6 och 10 kvm per liter. Täckförmågan påverkas av träets struktur och sugförmåga vilket gör att mängden färg som går åt varierar beroende på ytan som målas. Luftfuktighet påverkar torktiden, men vanligtvis är färgen torr efter 3 till 4 timmar och den målade ytan kan sedan övermålas efter 24 timmar.

Den här träfärgen innehåller 2,5 liter färg i en grön kulör. Färgen har en beräknad kulörbeständighet på upp till 5 år.

Traefix_logo

Info & guider