Träfärg Vit 5 L Træfix

Art.nr: 9030957

Träfärg Vit 5 L Træfix

Art.nr: 9030957
  • Träfärg
  • Innehåll: 5 L
  • Kulör: Vit
  • Vattenbaserad
469.00

Produktbeskrivning

Träfärg Vit 5 liter

Har det blivit dags att måla? Oavsett om du ska måla fasaden för att ge huset ett vackert intryck, stryka det nybyggda staketet med ny färg eller måla om lekstugan så är Træfix träfärg det perfekta valet av färg!

Træfix träfärg är en heltäckande vattenbaserad träfärg som lämpar sig att använda för utomhusmålning på trä. Färgen passar utmärkt att använda på exempelvis husfasader, vindskivor, ytterdörrar, fönsterkarmar, staket och andra träträytor. Observera att färgen inte ska användas på vågrätt liggande träverk som exempelvis gångstråk eller bryggor.

Træfix träfärg ska endast användas utomhus och håller en hög kvalitét. Färgen har tillsatt mögel- och flamskyddsmedel samt ger en vattenavvisande yta på träet. Den håller hög motståndskraft mot väder och vind vilket gör att den målade ytan håller sig snygg trots påfrestningar från regn, snö, sol, blåst och annat som vädret ger upphov till.

Färgen är lättstruken och smidig att arbeta med, den är heltäckande och har en vit kulör. Täckförmågan beräknas till mellan 6 och 12 kvm per liter beroende på vad träet har för struktur och sugförmåga. Mängden färg som går åt varierar därmed mellan olika träytor. Beroende på luftfuktigheten och temperatur kan du räkna med en torktid på mellan 2 och 3 timmar. Den målade ytan kan sedan övermålas efter 24 timmar och har därefter en kulör- och glansbeständighet på upp till 6 år.

Traefix_logo

Info & guider