Träfärg Stengrå 5 L Træfix

Art.nr: 9040418

Träfärg Stengrå 5 L Træfix

Art.nr: 9040418
  • Träfix träfärg
  • Innehåll: 5 L
  • Kulör: Stengrå 
  • Vattenbaserad & heltäckande
369.00

Produktbeskrivning

Vattenbaserad träfärg Stengrå 

Har det blivit dags för utomhusmålning? Oavsett om du ska måla om din husfasad för att ge huset ett vackert intryck, stryka ditt nybyggda staketet med en matchande kulör eller om ditt barn har fått välja en ny färg till lekstugan så är Træfix träfärg ett perfekt val av färg!

Træfix träfärg är en heltäckande vattenbaserad träfärg som lämpar sig att använda till målning på trä. Färgen passar utmärkt att använda till allt från husfasader, vindskivor och fönsterkarmar, till staket, dörrar samt andra träträytor. Obs! Färgen bör inte användas på vågrätt liggande träverk som exempelvis gångstråk eller bryggor.

Træfix träfärg är avsedd att användas utomhus. Färgen håller hög kvalitét och har tillsatt mögel- och flamskyddsmedel samt ger en vattenavvisande yta på träet. Den målade ytan är tålig och motståndskraft mot väder och vind vilket gör att träet håller sig snyggt trots påfrestningar från regn, snö, sol, blåst och annat som vädret ger upphov till.

Det är en lättstruken färg som är enkel och smidig att arbeta med. Den har en heltäckande stengrå kulör med en täckförmåga på mellan 6 och 12 kvm per liter. Täckförmågan varierar något beroende på vad träet har för struktur samt sugförmåga och mängden färg som går åt skiljer sig därmed mellan olika träytor. Beroende på luftfuktigheten och temperatur kan torktiden beräknas till mellan 2 och 3 timmar. Den målade ytan kan sedan övermålas efter 24 timmar. Træfix vattenbaserade träfärg har en kulör- och glansbeständighet på upp till 6 år.

Traefix_logo

Info & guider