Gräsgödsel Stroller+ Mossa

Art.nr: 9028733

Gräsgödsel Stroller+ Mossa

Art.nr: 9028733
  • Gräsgödsel Stroller PLUS+ Mossa
  • Volym 14 kg
  • Räcker till ca 400 m2
579.00

Produktbeskrivning

Stroller Plus+ Mossa

En grön och frodig gräsmatta ger ett vackert och behagligt intryck av en trädgård. Men den härliga, mjuka, inbjudande känslan kan lätt förstöras om gräset drabbas av mosspridning. Har du problem med mossa i din gräsmatta kan du enkelt bekämpa mossan med mossmedel för att snart få tillbaka ett vackert och friskt gräs igen. Mossa stänger nämligen ute ljus och luft som gräsmattan behöver för att växa och hålla sig grön och fin. Genom att bekämpa mossan ger du ljus och vatten utrymme att nå gräset och du får en starkare, en friskare och en grönare gräsmatta.

Bayer Gardens Stroller Plus+ Mossa är en effektiv bekämpning mot mossa. Medlet innehåller även kvävegödsel som gödslar gräsmattan och ger den extra näring och styrka. Stroller Plus+ Mossa är småkornigt för att spridningen ska bli bättre och jämnare över gräsmattan.

Förpackningen innehåller 14 kg vilket räcker till hela 400 m².

Användning

Läs alltid etiketten och produktinformationen före du använder dig av mossbekämpning Bayer Garden Stroller Plus+ Mossa.

För bästa resultat rekommenderas att behandla gräsmattan på våren eller hösten. Sprid medlet jämt över gräset när gräsmattan är fuktig. Använd alltid handskar vid spridning för hand. Ca två veckor efter behandlingen svartnar mossan och kan då lätt krattas bort. Behandlingen är mest effektiv i vått gräs, så om regnet visar sin frånvaro kan du vattna gräset för att påskynda effekten. 

Det finns risk för missfärgning de första dagarna efter spridning av medlet, detta är endast tillfälligt och gräset återtar snart sin naturliga gröna färg. Om du råkar sprida medlet på trä, sten, betongplattor, husfasad eller annat i trädgården ska dessa omedelbart spolas av för att hindra missfärgning. Var även försiktig med exempelvis kläder, skor och mattor som också kan missfärgas av medlet, var därför noggrann och uppmärksam när du går inomhus eller sitter på gräsmattan.

Använd växtskyddsmedel med försiktighet. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Bayer

Info & guider