Grästrimmer 2 x 18V Einhell

Art.nr: 9053092

Grästrimmer 2 x 18V Einhell

Art.nr: 9053092
  • Grästrimmer
  • Batteridriven - 2 x 18V 
  • Klippbredd: 30 cm
  • Knivvarvtal: 9000 varv/min
  • Exkl. batteri & laddare
1199.00

Produktbeskrivning

Batteridriven grästrimmer 2 x 18V

Jämfört med en gräsklippare, så kan du med en grästrimmer lättare och smidigare komma närmare alla de där svåra ytorna, som exempelvis runt staketet och husfasaden samt nå in under buskar och vid rabatter. En grästrimmer gör det helt enkelt smidigare att hålla fint i trädgården!

Den här grästrimmern från Einhell har ett blomsterskydd som gör att du smidigt kan klippa nära dina blomsterplanteringar utan att skada dem. Trimmern är en batteridriven grästrimmer som är del av Power X-Change-familjen. Power X-Change möjliggör att använda samma batteri till flera olika trädgårdsmaskiner och du kan enkelt och smidigt byta mellan dina maskiner. Grästrimmern drivs av 2 stycken 18V LI-solo batterier, vilka köps separat. Välj mellan Batteri 18V art.nr 9053102 med laddningstiden 40 minuter eller Batteri 18V art.nr 9053103 med laddningstiden 75 minuter.

Fördelen med att använda batteridrivna trädgårdsmaskiner är att de ger smidigheten att trimma överallt i trädgården utan att du behöver använda bensin eller tänka på sladdar (och förlängningssladdar!) som är i vägen eller inte når ända ut till det hörnen av trädgården.

Klippbredden för trimmern är 30 cm. Den klipper med en 800 cm lång enkeltråd med tråddiameter 2 mm och har en automatisk trådframmatning. Trimmern har elektronisk hastighetsstyrning och arbetar med en maximal hastighet av 9 000 varv per minut.

Den har ett bekvämt softgrip-handtag och en behaglig bärrem som gör den lätt att hantera. Trimmern har även ett steglöst justerbart stödgrepp samt ett långt vinklat aluminiumskaft som minskar trötthet under arbetet. Skaftet kan tas av för smidigare transporteras och förvaring. Trimmern har även ett väggfäste som förenklar förvaringen.

Användning

För att minska risken för skador rekommenderar vi att alltid använda skyddsglasögon och hörselskydd samt långa arbetsbyxor och halkfria skyddsskor när du använder maskinen. Det är även bra att gå igenom gräset du ska trimma innan du påbörjar arbetet, för att rensa bort eventuella föremål och sten som riskerar att slungas iväg av trimmertråden. Det här minskar skaderisken på både dig själv och andra samt på trimmern. 

Grästrimmern ska inte användas vid regnväder eller på fuktigt gräs. Bäst resultat uppnås på kort, torrt gräs. Om gräset är långt är det lättast att trimma det i omgångar för att få ett få ett bra resultat.

Rengöring och underhåll

Rengör trimmern från gräs och smuts efteranvändning. Genom att hålla trimmern ren kan du öka maskinens livslängd väsentligt. Var noggrann med att hålla rent vid och runt trimmerhuvudet och vid avskärningstråden samt med att hålla ventilöppningarna fria från damm och smuts. Använder dig av en liten borste eller en väl urvriden trasa för att rengöra maskinen. Spola aldrig av eller häll vatten på maksinen, då kan den ta skada av fukten. Förvara trimmern i en torr miljö där maksinen inte utsätts för frostgrader.

Einhell_vektor

Specifikationer

Typ Värde
Spänning 2 x 18V
Klippbredd 30 cm
Klipphastighet 9000 varv/min
Kraftkälla Batteridriven
Varumärke Einhell
Teleskopskaft Ja

Köp tillsammans