Krokar & öglor


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Fixa upphängningen med vårt utbud av billiga krokar och öglor!

Letar du efter krokar och öglor? Då har du kommit helt rätt. Hos oss på jem & fix hittar du ett stort utbud i flera olika utföranden och storlekar. Vi erbjuder bland annat skruvkrok, skruvögla, öglor i ring, takkrok, lampkrok, vinkelkrok, trapetskrok, klädstreckskrok, flänskrok – ja, vi har det mesta när det kommer till krokar och öglar. Varför inte köpa hem en hel sats i blandade storlekar? På så vis är du alltid redo om lusten att hänga upp något där hemma skulle falla på.

Läs gärna vidare för att lära dig mer om några av våra mest populära krokar och öglor och dess användningsområden. Du kan välja att utforska vårt sortiment här i vår e-handel eller besöka närmaste jem & fix-butik.

Öglor och krokar för många olika användningsområden

Oavsett om du ska sätta upp något på väggen, hänga upp en lampa i taket eller bara behöver enkel upphängning i förrådet, så har vi förmodligen det du behöver. De flesta av våra krokar och öglor är tillverkade av elförzinkat stål vilket innebär att du får en hög och hållbar kvalitet med effektivt rostskydd.

Bland de vanligast förekommande varianterna hittar vi de som, likt vanliga skruvar, har gängor som underlättar själva infästningen. Hit hör bland annat skruvkrok, skruvögla och vinkelkrok, som vi kommer att berätta mer om nedan. Dessa fästs vanligtvis direkt i materialet, till exempel genom att förborra ett hål i väggen och sedan skruva in kroken eller öglan för hand, eller med hjälp av en tång. Lättanvänt och krångelfritt, med andra ord.

Vad används en skruvögla till?

En skruvögla kan tack vare sina gängor monteras direkt i materialet och används ofta för att fästa en vajer eller lina i. På linan kan du då exempelvis trä en enklare gardin som du med hjälp av en liten krok på var sida av linan, kan haka i öglan så att gardinen hålls uppe. En skruvögla är alltså ett lämpligt val i sammanhang där du behöver kunna haka fast något. Hos oss på jem & fix kan du köpa skruvögla i såväl flerpack som styckevis. De finns självklart i flera olika storlekar, så att du ska kunna hitta en som passar just ditt behov.

Vad används en skruvkrok till?

Även skruvkrok monteras direkt i materialet och kan användas till en mängd olika områden. Använd den exempelvis för att hänga upp trädgårdsredskap i förrådet, för att hänga upp elsladdar som annars skulle hängt fritt och riskera att trassla ihop sig, eller för att fästa ett draperi eller skynke där du behöver skilja av. Skruvkrok passar också ypperligt för infästning av tyngre föremål i tak eller vägg, det kan till exempel röra sig om en taklampa eller stor tavla. Tänk då bara på att först använda en lämplig plugg som ser till att allt förblir stabilt och hålls på plats över tid. Söker du plugg har vi givetvis en mängd olika varianter att välja på, du hittar våra pluggar här.

Vad kan jag använda en vinkelkrok till?

Eftersom även en vinkelkrok har gängor, kan den monteras direkt i materialet eller med hjälp av plugg. Den kan med fördel användas till upphängning av lättare tavlor och dylikt. Vill du använda vinkelkrok till att hänga upp lite tyngre föremål rekommenderar vi alltid att använda en anpassad plugg. Vi har elförzinkad vinkelkrok i flera olika storlekar. Scrolla upp för att se hela utbudet.

Vart kan jag köpa skruv med ögla eller skruv med krok? Hos jem & fix såklart!

Oavsett om du behöver en skruv med ögla, en skruvkrok eller en vinkelkrok, så är du varmt välkommen till oss på jem & fix. Scrolla upp för att ta del av hela vårt utbud eller gör ett besök i någon av våra lokala butiker.

Mer krokar och öglor för pengarna!