Lackbets Grafitsvart 0,3 L Herdins

Art.nr: 9045084

129,00/st
  • Lackbets
  • Grafitsvart
  • 0,3 liter
  • Framhäver träets naturliga ådring

Produktbeskrivning

Lackbets är en transparent lösningsmedelsbaserad bets som framhäver träets naturliga ådring. Dem har en mycket god vidhäftningsförmåga, även på tidigare behandlade ytor. Lackbets är en kombination av lack och bets för behandling i ett moment. Den transparenta ytan, på framför allt nytt trä, åstakoms tack vare att betsen innehåller lösliga färgämne.

Lackbets är snabbtorkande och har genom sin uppbyggnad en mycket god vidhäftningsförmåga som gör att den passar även för behandling av tidigare klarlackerade och betsade träytor. Det gör den lämplig för reparera slitna partier och repor på t.ex. möbler.

För att få bra och jämn vidhäftning även på tidigare behandlade ytor är det bra att först slipa ytan eller behandla den med målarsoda, som dock måste sköljas av noga. Lackbetsen efterbehandlas genom att ytan borstas eller poleras med en polerduk, vilket ger en vacker och behaglig yta. Lackbets ger i sig själv ett bra skydd för den behandlade ytan, för ännu bättre slitstyrka kan den överlackeras med betslack. Låt betslacken härda minst 24 timmar innan överlackering. Lackbetsen kan vid behov även förtunnas med rödsprit för att ge en svagare nyans. Tänk dock på att lackens egenskaper kan påverkas om betsen förtunnas .Alla kulörer, utom Vit, är inbördes blandbara.

0,3 L räcker till ca 3 kvm.

 

Herdins.jpg