Rännkrok Mellan Svart

Art.nr: 9017669

32,95/st
  • Rännkrok
  • Typ: Mellan
  • Färg: Svart
Begränsat antal
Lagerstatus uppdaterades senast: 25 sep 2020 0:17

Produktbeskrivning

Rännkrok Mellan 

För att ge maximalt stöd åt hängrännan monteras denna rännkrok uppe på takbeläggningen, för att stödja hängrännan vid nederbörd. Allt regnvatten som faller på hustaket landar tillslut i hängrännan och kan innebära en stor tyngd för rännan att hålla upp.

Montering av Rännkrok Mellan

Rännkrok Mellan skruvas fast direkt på regeln uppe på takbeläggningen. För att med säkerhet ge maximalt stöd bör rännkrokarna sitta med ca 30 cm mellanrum längst hela rännan. Lutningen anpassas alltid efter det befintliga taket. Det finns fyra olika varianter av rännkrokar och respektive krok är utformade för att passa olika behov och olika typer av tak, de olika varianterna är lång, mellan, kompakt och ställbar rännkrok. Lutningen anpassas helt efter det befintliga taket. 

En fungerande vattenavrinning skyddar husets stomme och insida

Hängrännor och stuprör har uppgiften att tillsammans med taket transportera regn- och smältvatten bort från ditt hus. Det är därför viktigt att takavvattningssystemet fyller sin funktion för att skydda husets stomme och insida från nederbörd. Därför är det viktigt att hålla rännorna fria från bland annat löv, kvistar och mossa för att undvika översvämning i hängrännan. Du kan också välja att förhindra att föremål faller ner och fastnar i häng- och stupränna genom att montera en lövstoppare. Löven fastnar då uppe på lövstopparens rundade sida där de sedan torkar och blåser iväg. Lövstoppare hittar du här.

Specifikationer

Typ: Mellan
Färg: Svart

Rias.jpg