Stoppgrund 2,5 L

Art.nr: 9022300

Stoppgrund 2,5 L

Art.nr: 9022300
  • Stoppgrund 2,5 L
  • Färg: Vit
  • Räcker till ca 20 kvm
  • Vattenbaserad
299.00

Produktbeskrivning

Stoppgrund 2,5 L

Har du tankar på att måla om men är orolig för att missfärgningar på väggen ska tränga igenom färgen? Stoppgrund är en grundfärg som är speciellt utvecklad för ytor av puts, betong och gips, för att ge ett jämt underlag och minska risken för att missfärgningar och fläckar syns igenom när man sedan målar med vanlig färg. Stoppgrunden kan även användas på träytor inomhus. Burken inehåller 2,5 L vattenbaserad färg i en vit kulör som ger en enhetlig och täckande yta och en jämn grund fri från från missfärgningar och fläckar.

Stoppgrund 2,5 L har en täckningsförmåga på ca 8 kvm per liter, hela burken räcker alltså till ca 20 kvm. Innan du påbörjar målningen är det viktigt att rengöra ytan som ska målas ordentligt. Använd målartvätt eller liknande och låt ytan torka helt innan du stryker den med färg. Stoppgrunden ska inte spädas ut eller förtunnas. 

Rör om i färgen innan du börjar måla och stryk sedan med pensel eller roller. Stryk ett eller två lager stoppgrund för att minimera risken att missfärgningar och fläckar ska synas igenom och måla därefter över ytan med vanlig färg. Torktiden mellan strykningarna ska vara ca fem timmar. Ytan är helt genomtorr först några dagar efter att du målat den.

Verktygen som använts bör rengöras med vatten så snart som möjligt efter målning.

Förvara stoppgrund 2,5 L i sin originalförpackning i en sval men frostfri miljö.

LUXI