Stuprör 90 x 2500 mm Svart

Art.nr: 9048146

79,95/mtr 199,88 pr. st
  • Stuprör
  • Längd: 2500 mm
  • Dimension: 90 mm
  • Färg: Svart

Produktbeskrivning

Stuprör 90 x 2500 mm

Stupröret leder regn- och smältvatten till en utkastare på ett kontrollerat sätt, utkastaren i sin tur leder vattnet bort från husgrunden. Eftersom att stuprör finns i olika längder kan det vara bra att mäta ut vilken längd du behöver innan. Det här stupröret är i dimension 90 x 2500 mm och kommer i en vit färg.

Montering av Stuprör 90 x 2500 mm

Stuprör kommer i olika längder och därför är det bra att mäta vilken längd som behövs innan du köper ett stuprör. För att stupröret ska få fäste i husväggen behövs rörsvep, rörsvepet fästs i väggen med hjälp av skruvar och eventuellt plugg som matchar fasadens material. Rörsvepen bör monteras med ett avstånd på ca 1 m för att ge stupröret maximalt stöd och säkerställa att det sitter ordentligt oavsett väderlek. Därefter tar man metallen och sveper runt stupröret och fäller sedan in låsflärpen. Rörsvep säljs separat.

Takavvattningen skyddar huset från nederbörd

Med en fungerande takavvattning undviker du att få fuktskador på ditt hus stomme och insida vid nederbörd. För att säkerställa att takavvattningen fyller sin rätta funktion vid nederbörd är det viktigt att kontrollera den med jämna mellanrum. Taket tillsammans med hängrännan och stupröret har som uppgift att transportera regn- och smältvatten bort från huset. För att underlätta vattenavrinningen är det bra att rensa hängrännan på löv och kvistar med jämna mellanrum, detta riskerar annars att det blir stop orsakar då översvämning i rännan. Föremål kan även förhindras från att falla ner och fastna i häng- och stuprännan genom att montera upp en lövstoppare. Löv och kvistar fastnar då på lövstopparens ovansida där de torkar och blåser iväg med vinden. Lövstoppare sälj separat här.

Specifikationer

Längd: 2500 mm
Dimension: 90 mm
Färg: Svart

Rias.jpg