Takshingel Svart 3 m²

Art.nr: 9053472

Takshingel Svart 3 m²

Art.nr: 9053472
  • Shingel
  • Färg: Svart
  • Ger känslan av ett traditionellt tak av tegel- eller betongpannor. 
  • Passar en taklutning på minst 14°
419.00

Produktbeskrivning

Shingel Svart

Tidlöst takmaterial som passar de flesta typer av byggnader. Shingel är lätt att lägga, har en lång livstid och passar utmärkt för dig som helst vill göra jobbet själv. Med enkel montering och lågt underhållsbehov sparar du in på både bekymmer och arbetskostnader.

Takshingel är tillverkat av en mineralfiberstomme som impregnerats med SBS-modifierad bitumen. Ovansidan är belagd med krossad skiffer, som skyddar den underliggande asfalten mot UV-strålning. Undersidan är har en beläggning med självklistrande bitumen och skyddsfolie, som avlägsnas vid applicering.

Shingeln kan läggas på alla byggnadstyper, med en taklutning på minst 14°. Användning av takprodukter med olika färgkoder och satser med olika tillverkningsdatum på samma tak avrådes, eftersom en liten färgskillnad mellan enskilda shingelplattor lätt uppstår. För att minska risken för synliga färgvariationer, kan du blanda shingelplattorna slumpmässigt från 5-6 förpackningar inför montering.

Shingeln uppfyller kraven i den harmoniserade EN-standarden, EN 544. Allt du behöver är hammare, pappspik 25 x 2,8, kniv, snörslå, tätklister, takfotsremsa och nockplattor. Om taket har ränndalar behövs även rullar med ränndalsremsa.

Innehåll: Ca 3 m² /fp.

Köp tillsammans

Info & guider