Träfix träolja gyllene

Art.nr: 9030972

249,00/st 49,80 pr. ltr
  • Träfix träolja
  • 5 liter
  • Oljebaserad
  • Kulör: Pigmenterad Gyllene

Produktbeskrivning

Träfix träolja gyllene

Skydda dina träytor mot påfrestningar från väder och vind och förhindra röta samt sprickbildning. Träfix träolja är en oljebaserad träolja som är avsedd att används på och skydda träytor utomhus. Träfix träolja har en mycket god inträngningsförmåga i träet och bildar en vattenavvisande yta vilken förhindrar att träet torkar ut och spricker. Oljan lämpar sig väl att använda på såväl nytt och obehandlat, som på redan behandlat trä och är ett perfekt komplement till tryckimpregnerat virke. Använd oljan för att skydda exempelvis fönster- och dörrkarmar, staketet runt huset, eller trallen och skärmväggarna på uteplatsen. Genom att olja in trä ger du det ett gott och långvarigt skydd samt framhäver den naturliga ådring och struktur som finns i träet. Träoljan ger ett välvårdat intryck och en vacker ton till alla träytor.

Träfix träolja gyllene är en pigmenterad träolja i gyllene ton. Oljan säljs i en 5 liters hink och stryks på träet med en täckförmåga på mellan 7 och 12 kvm per liter, beroende på träets sugförmåga samt struktur. Innan du stryket träet är det viktigt att se till så att det är rent och torrt. För ett lyckat resultat ska obehandlat trä både borstas av ordentligt innan det stryks med olja, för att få bort löst sittande material, damm och flisor, och även förbehandlas mot mögel samt svampangrepp. Redan behandlat trä ska även det rengöras ordentligt innan det oljas in. Tvätta träet med Träfix Trallrent eller liknande trätvätt och borsta det sedan fritt från beläggningar, smuts samt löst sittande material.

Olja aldrig in trä fuktig väderlek eller i direkt solljus - fukt och starkt solljus påverkar resultatet negativt. Oljan är avsedd för utomhusbruk och ska användas i torr väderlek. Stryk träet flertalet gånger med en riklig mängd olja, stryk tills dess att oljan blir liggande på ytan. Vänta därefter i mellan 10 och 20 minuter för att låta träet suga åt sig oljan. Torka därefter upp överbliven olja med en ren och torr trasa, om oljan hunnit torka in innan 20 minuter ska ytterligare olja strykas på. Låt torka och upprepa sedan processen för ett bra och långvarigt resultat. Träet beräknas vara genomtorrt efter mellan 6 och 12 timmar, torktiden varierar beroende på luftfuktighet samt temperatur.

OBS! Oljeindränkta trasor riskerar att självantända och ska därför alltid förvaras i en glasburk med tätslutande lock.