Fruktträd

Art.nr: 9026729

189,00/st
  • Fruktträd
  • Välj mellan fem sorters fruktträd
  • Äpple, päron, körsbär, plommon och persika
  • Ø: 23 cm - H: 150 cm 

Produktbeskrivning

Fruktträd olika sorter Ø: 23 cm - H: 150 cm 

Längtar du efter att skörda frukten från ditt eget fruktträd? Vi säljer fyra olika sorter att plantera i trädgården. Välj mellan äpple, päron, körsbär, plommon och persika.

Välj mellan följande fem sorter:

Äppelträd
Äppelträd vill gärna ha gott om plats och trivs bäst i vindskyddat och soligt läge. Kan planteras från vår till höst. Vi rekommenderar att du planterar fruktträdet i näringsrik och väldränerad jord. Att vattna trädet under torra perioder är viktigt, särskilt första året efter plantering.

Päronträd
Kan planteras från vår till höst. Jorden bör ständigt vara fuktig, för att jorden inte ska torka ut för snabbt rekommenderar vi att man tillfälligt täcker jorden med torv. Detta för att fruktträdet ska kunna slå rot ordentligt. Päronträdet blommar under maj-juni.

Körsbärsträd
Planteras i näringsrik och väldränerad jord, plantera trädet lika djupt som det stått i krukan. Trädet blommar i april-maj. Körsbärsträd är känsliga för beskärning.

Plommonträd
Trivs bäst i väldränerad jord. Kan planteras året om, placera gärna trädet i vindskyddat och soligt läge. Ett tips är att plantera trädet intill en vägg.

Persikoträd

Trivs som bäst på en ljus, varm och skyddad plats. Jorden bör hållas fuktig hela tiden, men det får inte blir för blött.