Grundolja Klar 5 L Træfix

Art.nr: 9030969

Grundolja Klar 5 L Træfix

Art.nr: 9030969
  • Grundolja
  • innehåll: 5 L
  • Kulör: klar
  • Oljebaserad
349.00

Produktbeskrivning

Grundolja Klar

Bevara en vacker yta och ge träet ett ordentligt skydd mot röta. Træfix Grundolja är en transparent oljebaserad grundningsolja som används som grundskydd mot röta på trä utomhus, och ger även en effektiv vidhäftning för efterföljande behandling. Grundningsoljan är en tunnflytande träolja med hög porinträngning i obehandlat trä. Det är en klar, transparent, färglös olja som ger ett effektivt och långvarigt skydd till dina utvändiga träytor.  

Innan träet ska grundas med olja är det viktigt att kolla så att träet inte innehåller för mycket fukt. För fönster och dörrar får det max vara 15 % fukt i träet och för övrigt trä max 18 % fukt. Grundoljan säljs i en hink om 5 liter olja, på obehandlat trä har den täckförmågan 5 - 7 kvm per liter, på hyvlat trä är täckförmågan något högre och kan räknas till 10 - 13 kvm per liter olja. Täckförmågan varierar på grund av träets struktur och dess uppsugningsförmåga och skiljer sig därför från yta till yta. 

Efter behandling är träet torrt och klibbfritt efter ca 3 timmar och övermålningsbart efter 24 timmar. Det tar dock 3 - 4 veckor innan träet beräknas vara helt genomtorrt.

Traefix_logo

Info & guider