Primer PP 600 1 L Combimix

Art.nr: 9016326

Primer PP 600 1 L Combimix

Art.nr: 9016326
  • Primer PP 600
  • 1 liter koncentrat
  • Till förbehandling av betong, lättbetong och trä
  • Combimix
149.00

Produktbeskrivning

Primer PP 600

Primer PP 600 är en produkt som används till primning, det vill säga förbehandling, av golvytor och lämpar sig väl för alla typer av underlag, exempelvis betong, lättbetong och trä. Primer PP 600 är en dispersionsprimer med hög alkaliebeständighet, den är vattenskadestabil, säkerställer god vidhäftning mot golvytan samt bildar en film på ytan som minskar risken för att blåsor bildas i avjämningsmassan. 

Vid användning av Primer är det viktigt att ytan är ren och fri från damm, cementhud, fett och andra föroreningar för att möjliggöra en så god vidhäftning som möjligt. Temperaturen vid både applicering samt torkning av primern ska vara mellan 10 och 25 °C. 

Primer PP 600 levereras i en 1 liters dunk och ska spädas ut med vatten:

  • Normala betongytor: Primingen rekommenderas att utföras i en omgång och spädes 1:3. 
  • Sugande underlag: Utför primningen i två omgångar. Vid första primningen ska primingen spädas 1:5 och den andra 1:3. Primningen behöver inte torka mellan första och andra omgången. 
  • Ej sugande underlag: Primingen rekommenderas att utföras i en omgång, den spädes 1:1 och torrt spackelpulver ska borstas in i primern och får torka fast.

Applicera primerlösningen i ett jämnt lager över golvytan och borsta därefter in den i underlaget med en mjuk borste. Borste, verktyg, maskiner och spill bör rengöras med vatten så fort som möjligt efter utfört arbete. Innan underlaget spacklas är det viktigt att låta primern torka helt, spackling bör dock utföras inom 72 timmar efter primingen.

Förvaring

Primer PP 600 ska förvaras i en frostfri miljö. Produkten kan i öppnad originalförpackning förvaras i upp till 12 månader från tillverkningsdatum. Tillverkningsdatum står på förpackningen.

Combimix

Info & guider