Rännkrok Kompakt 125 mm Svart

Art.nr: 9017671

Rännkrok Kompakt 125 mm Svart

Art.nr: 9017671
  • Rännkrok
  • Typ: Kompakt
  • Färg: Svart
  • Passar till 125 mm hängränna 
39.95

Produktbeskrivning

Rännkrok Kompakt för 125 mm hängränna

Denna kortare och mer kompakta rännkrok från Rias används för att hålla upp rännan intill tak med en lodrät stående takfotbräda för att ge hängrännan ett maximalt stöd. En rännkrok som hjälper till att stödja hängrännan vid nederbörd då mängden regnvatten som faller från taket kan innebära stor belastning för hängrännan. Denna rännkrok är kompakt och rejäl och skapar därför en stadig grund för din hängränna att vila på.

Montering av Rännkron Kompakt Svart

Rännkrok kompakt skruvas enkelt fast på takbeläggningen på tak med en lodrät stående takfotsbräda för att stödja upp hängrännan. Med rännkrok kompakt slipper du oroa dig för mängden vatten som landar i hängrännan då den ger ett maximalt och stadigt stöd åt rännan. För största möjliga stöd bör rännkrokarna monteras med ca 30 cm mellanrum längst rännans början till slut. Vilket lutning rännan bör ha måste alltid anpassas till det befintliga taket. Det finns fyra olika varianter av rännkrokar där respektive krok är utformade för att passa olika behov och olika typer av tak, dessa är lång, mellan, kompakt och ställbar rännkrok. 

Takavvattningen är viktigt för att skydda huset från nederbörd

Även en lätt regnskur kan skapa stora mängder vatten. När huset blir utsatt för mycket vatten riskerar det att bli skador på både ut- och insida.  För att motverka att regn- och smältvatten inte når husets stomme och insida är det viktigt med ett fullständigt och väl monterat takavvattningssystem. Taket tillsammans med väl monterade häng- och stuprännor bildar tillsammans en bra takavvattning. Det är därför viktigt att stödja upp hängrännan med rännkrokar för att vattenavrinningen ska fylla sig rätta funktion. Med denna korta och mer kompakta rännkrok från Rias får du en stadig grund som håller upp din hängränna.

Specifikationer

  • Typ: Kompakt
  • Färg: Svart
  • Passar till 125 mm ränna

Info & guider