Sockelfärg Grå 5 L Sokkelfix

Art.nr: 9030982

Sockelfärg Grå 5 L Sokkelfix

Art.nr: 9030982
  • Murfix sockelfärg
  • Innehåll: 5 L
  • Kulör: Grå
  • Vattenbaserad utomhusfärg för sockel/husgrund
299.00

Produktbeskrivning

Grå sockelfärg för sockel/husgrund

Ta hand om husets yttre delar och ge en välvårdad och inbjudande känsla till huset. Sokkelfix sockelfärg är en vattenbaserad, diffusionsöppen färg i grå kulör som ger både en snygg yta samt en skyddande yta till huset. Färgen är ämnad för utomhusbruk och används för att måla sockeln/husgrunden. Den lämpar sig väl att användas på material som stuckatur, betong och eternit och ger ett långvarigt skydd mot påfrestningar från sol, vind, regn och snö. Genom att måla husgrunden med sockelfärg förlänger du livslängden samt ger ett snyggt och välvårdat intryck av hela huset.

Innan du målar med Sokkelfix sockelfärg är det viktigt att du rengör ytan ordentligt. Borsta och tvätta sockeln/husgrunden noggrant för att avlägsna beläggningar, mögel, jord, smuts, damm och andra löst sittande material. Om grunden har ojämna och spruckna ytor ska dessa repareras innan användning av sockelfärg och uppluckrade ytor samt högabsorberande trä ska grundas med sockelfärg utspädd med 10 % vatten.

Ett noggrant utfört förarbete lägger grunden för en bättre vidhäftning och ett bättre slutresultat med lång hållbarhet. Sokkelfix sockelfärg säljs i en hink om 5 liter färg, färgen har en god täckförmåga med en åtgång på mellan 6 och 10 kvm per liter färg, beroende på underlagets struktur samt uppsugningsförmåga. Applicera sockelfärgen i 2 lager för bästa resultat. Torktiden efter applicering kan beräknas till ca 30 minuter innan ytan är klibbfri, och ca 4 timmar tills den målade ytan är övermålningsbar. Ytan är helt genomtorr först efter 3 till 4 veckor.

Sokkelfix_CMYK