Kantsten Betong Grå 100 x 15 x 5 cm

Art.nr: 9036150

49,95/st
  • Kantsten
  • Färg: Grå betong 
  • Mått: 100 x 15 x 5 cm
  • Vikt: 16,25 kg/sten
  • 40 sten/pall

Produktbeskrivning

Kantsten i grå betong 

Kantstensplatta i ljusgrå betongnyans. Kantsten används för att ge raka avslut till stenlagda ytor, som avgränsning vid rabatter och gräsmattor och för att ge kanter till gångstigar och uppfarter. Kantstenar ger snygga och stilrena avslut och är samtidigt praktiska för att hindra sten och grus från att hamna på gräsmattan samt för att stoppa gräs och andra växter från att växa in under markstensplattor och grusgångar.

Att lägga kantsten ger ett lyft till känslan av en trädgård, kantsten kan vara den detalj som gör det där lilla extra och gör att trädgården känns komplett. Stenarna har längden 100 cm, bredden 15 cm och tjockleken 5 cm. Längden på stenarna ger en extra stilfull och exklusiv känsla.

Stenläggning

Vid läggning av kantsten är det viktigt att göra ett noggrant förarbete för att slutresultatet ska bli lyckat. Ett noggrant arbete från grunden gör dessutom att stenen knappt behöver underhållas i framtiden. Börja med att markera ut ytan där kantstenarna ska sitta och gräv därefter ett litet "dike" för att stenarna ska få fäste och sitta stabilt. Att lägga marktäckväv eller barkduk är att rekommendera för att hindra djur och ogräs att leta sig upp mellan stenarna. På marktäckväven, eller barkduken, ska grus och sättsand hällas för att ge en stabil grund till kantstenarna. Efter det kan stenarna sättas på plats. Avsluta med att hälla fogsand i springorna, vattna för att komprimera fogsanden och fyll sedan på lite till för att stabilisera stenarna.