Thuja 80-100 cm

Art.nr: 9020713

Thuja 80-100 cm

Art.nr: 9020713
  • Thuja
  • 80-100 cm
  • Lättskött
  • Vintergrön
119.00

Produktbeskrivning

Thujaplantor 80-100 cm

Thuja är en populär vintergrön växt som både är snabbväxande och lättskött. Perfekt att använda som exempelvis insynsskydd.

Planteringstid: Kan planteras från vår till höst
Storlek: 80-100 cm
Läge: Trivs både i direkt solljus och i halvskugga
Jord: Plantjord

Så planterar du Thujor

Ska du plantera flera thujor för att skapa en thujahäck rekommenderar vi att du planterar 3 thujor per meter. Plantera thujan i ett dike som är 50 cm djupt och brett. Plantera gärna i helt ny plantjord. För att plantorna ska hamna rakt så kan du spänna upp ett snöre i en rak linje över diket.

Under första växtsäsongen bör du vattna regelbundet, detta för att rötterna ska växa till sig. Men det är viktigt att du inte vattnar direkt på plantorna. När thujan har rotat sig behöver du bara vattna vid riktigt torrt väder. Under vintern och våren kan det vara en god idé att skydda thujan med skuggväv eller juteväv, annars kan solen torka ut barren och den frusna marken kan göra att växten inte får upp tillräckligt med vatten.

Det är viktigt att du inte klipper av toppen på plantan förrän toppen har blivit så hög som du vill ha den. Men det går bra att klippa av grenar som sticker ut på sidorna. Beskärning kan göras både på våren och på hösten.
 

Info & guider