Tomatplanta Mix 11 cm

Art.nr: 9043280

24,95/st
  • Tomatplanta 
  • 11 cm kruka
  • Mix av flera sorter
  • Kombinera med spaljé eller snöre

Produktbeskrivning

Tomatplanta i 11 cm kruka

Odla dina egna tomater och skörda sedan lagom direkt till middagen eller ät dem precis som de är. De här tomatplantorna är en mix av flera olika sorter, vilken blir din favorit?

Planteringstid: Maj, juni. Natttemperaturen skall vara minst 8 grader när tomatplantorna planteras utomhus.

Storlek: Kan variera beroende på tomatsort. Tomatplanter blir överlag oftast väldigt stora. Ge plantan växtstöd genom att ta hjälp av spaljé eller snöre för att binda upp den.

Läge: Soligt och vindskyddat. Placera gärna i växthus, men glöm inte vädra så att det inte blir för varmt.

Jord: Välj jord med bra kvalitet som är porös och näringsrik. Ett husmorstips är att täcka jorden med halm eller gräsklipp för att behålla fukt och näring längre i jorden.

Skötsel: Fyll på med något av jem & fix gödsel under säsongens gång för att hålla jorden näringsrik. Jorden skall inte vara för futkig eller för torr. Varma sommardagar kan plantan behöva vattnas både morgon och kväll. Plantera i större kruka när rötterna växt till sig och kräver mer utrymme. Fyll upp krukan med jem & fix planteringsjord. Om du ska plantera tomatplanterna i rabbatt tänk på att hålla avsånd, ca 50 cm mellan varje planta. Avlägsna de blad som sitter under tomatklasarna samt ta bort skott som växer på stammen för att ge huvudstammen mer kraft.