Våtrumssilikon Gråvit 300 ml Bostik

Art.nr: 9057879

Våtrumssilikon Gråvit 300 ml Bostik

Art.nr: 9057879
  • Våtrumssilikon Bostik
  • Färg: Gråvit
  • Innehåll: 300 ml
  • För tätning och fogning i våtutrymmen
89.95

Produktbeskrivning

Våtrumssilikon 300 ml Gråvit

Diskret gråvit våtrumssilikon från Bostik som används för tätning och fogning i våtutrymmen samt i andra utrymmen där det finns risk för mögelangrepp. Silikonet är speciellt lämpat för badrum, duschutrymmen, kök m.m. Det är antimögelbehandlat och har en mycket god åldringsbeständighet. Det är snabbhärdande och används för rörelsefogar och förhindrar sprickbildning till följd av rörelser i den underliggande konstruktionen. Bostik våtrumssilikon är en ättiksyrehärdande silikon. Den passar för de flesta platser och underlag och lämpar sig att används på kakel, porslin, glas, glaserade ytor, metall, m.m.

Förberedning för applicering av våtrumssilikon

Innan du använder våtrumssilikon är det viktigt att alla redskap och verktyg som ska användas vid appliceringen är torra och fria från all fukt, olja, damm och andra främmande partiklar. Fukt påskyndar härdningen och kan i extrema fall försvåra appliceringen av silikonet.

Applicering av våtrumssilikon

Vid applicering är det viktigt att alla ytor är torra och helt rena. Bäst vidhäftning uppnår du genom att fylla fogen väl vid sprutning och sedan trycka till fogytan vid efterslätningen, så att materialet får full kontakt med fogytorna. Efter applicering är det viktigt att alla redskap och verktyg rengöras noga eftersom att härdad massa endast kan tas bort på mekanisk väg. Använd förslagsvis lacknafta för god rengöring.

Våtrumssilikon Gråvit specifikationer

Klibbfri yta: Ca 35 minuter, bearbetningstid 5-8 minuter.
Härdning: ca 1-2 mm per dygn
Hårdhet: ca 20° Shore A
Övermålningsbar: Nej
Rörelseupptagning: ± 25% av ursprunglig fogbredd

Bostik