Våtrumssilikon Mellangrå 300 ml Bostik

Art.nr: 9057880

Våtrumssilikon Mellangrå 300 ml Bostik

Art.nr: 9057880
  • Våtrumssilikon Bostik
  • Färg: Mellangrå
  • Innehåll: 300 ml
  • För tätning och fogning i våtutrymmen
89.95

Produktbeskrivning

Våtrumssilikon Mellangrå 300 ml

Mellangrå våtrumssilikon från Bostik. Våtrumssilikon används för tätning och fogning där det finns risk för mögelangrepp, exempelvis i våtutrymmen som badrum, duschutrymmen, kök m.m. Bostik våtrumssilikon är antimögelbehandlat och har en mycket god åldringsbeständighet. Det är snabbhärdande och används för rörelsefogar och förhindrar sprickbildning till följd av rörelser i den underliggande konstruktionen. Våtrumssilikonet är en ättiksyrehärdande silikon som passar för de flesta platser och underlag. Det lämpar sig mycket väl att används på exempelvis kakel, porslin, glas, glaserade ytor, metall, m.m.

Våtrumssilikon förbehandling

Innan du applicerar våtrumssilikon är det viktigt att se till att alla redskap och verktyg som ska användas är torra och rena. Fuktighet och vatten påskyndar härdningen och kan i extrema fall försvåra appliceringen av silikonet. Det är även viktigt att alla ytor är torra och fria från olja, damm och andra främmande partiklar. 

Våtrumssilikon applicering

Fyll fogen väl vid sprutning och tryck till fogytan vid efterslätningen, så att materialet får full kontakt med fogytorna. På så sätt uppnås bäst vidhäftning. Efter applicering är det viktigt att alla redskap och verktyg rengöras ordentligt, eftersom att härdad massa endast kan tas bort på mekanisk väg. För god rengöring rekommenderas lacknafta.

Våtrumssilikon specifikationer

Klibbfri yta: Ca 35 minuter, bearbetningstid 5-8 minuter.
Härdning: ca 1-2 mm per dygn
Hårdhet: ca 20° Shore A
Övermålningsbar: Nej
Rörelseupptagning: ± 25% av ursprunglig fogbredd

Bostik