Våtrumssilikon Transparent 300 ml Bostik

Art.nr: 9057881

Våtrumssilikon Transparent 300 ml Bostik

Art.nr: 9057881
  • Våtrumssilikon Bostik
  • Färg: Transparent
  • Innehåll: 300 ml
  • För tätning och fogning i våtutrymmen
89.95

Produktbeskrivning

Våtrumssilikon 300 ml Transparent

Transparent våtrumssilikon från Bostik, som används för tätning och fogning i våtutrymmen samt vid andra utrymmen där det finns risk för mögelangrepp. Våtrumssilikonet är perfekt för badrum, duschutrymmen, kök m.m. Det är antimögelbehandlat och har en mycket god åldringsbeständighet. Bostik våtrumssilikon är snabbhärdande och används för rörelsefogar och förhindrar sprickbildning till följd av rörelser i den underliggande konstruktionen. Det är en ättiksyrehärdande silikon som passar för de flesta underlag och lämpar sig att används på exempelvis kakel, porslin, glas, glaserade ytor, metall.

Förbehandling vid fogning med våtrumssilikon

Innan du använder Bostik våtrumssilikon är det viktigt att alla redskap och verktyg som ska användas vid appliceringen är rena och torra. Fuktighet och vatten påskyndar härdningen av silikontet och kan i extrema fall försvåra appliceringen av silikonet.

Så applicerar du våtrumssilikon

Vid applicering av våtrumssilikon är det viktigt att alla ytor är torra och fria från smuts, fett, damm och andra främmande partiklar. Bäst vidhäftning uppnår du genom att fylla fogen väl vid sprutning samt genom att fogytan trycks till vid efterslätningen, så att materialet får full kontakt med fogytorna. Efter applicering är det viktigt att alla redskap och verktyg som du använt rengöras noga med förslagsvis lacknafta, eftersom att härdad massa endast kan tas bort på mekanisk väg.

Tekniska specifikationer Bostik Våtrumssilikon Transparent

Klibbfri yta: Ca 35 minuter, bearbetningstid 5-8 minuter.
Härdning: ca 1-2 mm per dygn
Hårdhet: ca 20° Shore A
Övermålningsbar: Nej
Rörelseupptagning: ± 25% av ursprunglig fogbredd

Bostik