Våtrumssilikon Vit 300 ml Bostik

Art.nr: 9057878

Våtrumssilikon Vit 300 ml Bostik

Art.nr: 9057878
  • Våtrumssilikon Bostik
  • Färg: Vit
  • Innehåll: 300 ml
  • För tätning och fogning i våtutrymmen
89.95

Produktbeskrivning

Våtrumssilikon 300 ml Vit

Vit våtrumssilikon från Bostik, för tätning och fogning i våtutrymmen samt andra utrymmen där det finns risk för mögelangrepp. Perfekt för badrum, duschutrymmen, kök m.m. där du vill ha vita rena fogar. Silikonet passar för de flesta underlag och lämpar sig att används på kakel, porslin, glas, glaserade ytor, metall. Det är antimögelbehandlat och har en mycket god åldringsbeständighet, det är snabbhärdande ättiksyrehärdande silikon som passar att används för rörelsefogar där de förhindrar sprickbildning till följd av rörelser i den underliggande konstruktionen.

Förbered inför tätning och fogning med våtrumssilikon

Innan du använder våtrumssilikon är det viktigt att alla redskap och verktyg som ska användas vid appliceringen är torra och rena. Fuktighet och vatten påskyndar härdningen och kan i extrema fall försvåra appliceringen av silikonet.

Tips för applicering av våtrumssilikon

När du applicerar våtrumssilikonet är det även viktigt att alla ytor där silikonet ska appliceras, är torra och fria från olja, damm och andra främmande partiklar. Bäst vidhäftning uppnås genom att fylla fogen väl vid sprutning och därefter trycka till fogytan vid efterslätningen, så att materialet får full kontakt med fogytorna. Efter applicering är det viktigt att rengöra alla redskap och verktyg med exempelvis lacknafta, eftersom att härdad massa endast kan tas bort på mekanisk väg.

Tekniska specifikationer Bostik våtrumssilikon Vit

Klibbfri yta: Ca 35 minuter, bearbetningstid 5-8 minuter.
Härdning: ca 1-2 mm per dygn
Hårdhet: ca 20° Shore A
Övermålningsbar: Nej
Rörelseupptagning: ± 25% av ursprunglig fogbredd

Bostik