Bänkskiva Ek 27 x 750 x 1500 mm

Art.nr: 9049578

Bänkskiva Ek 27 x 750 x 1500 mm

Art.nr: 9049578
  • Bänkskiva Ek
  • Mått: 27 x 750 x 1500 mm
  • Obehandlad
1099.00

Produktbeskrivning

Bänkskiva Obehandlad Ek 1500 mm

En bänkskiva i massiv ek som är stavlimmad. Den här bänkskivan är obehandlad och går därför att anpassa till olika typer av kök oavsett köksdesignens utformning och färgsättning. Skivan kan du enkelt behandla med olja, lack eller vax för önskad finish. Du kan själv avgöra vilken nyans du önskar ha på din bänkskiva utifrån hur och med vilken produkt du väljer att behandla träet. Antal lager med olja avgör nyansen på träet, ju fler lager desto mörkare bli träet. 

Innan montering

Bänkskivan bör behandlas och oljas in ordentligt innan montering. Först är det viktigt att slipa till skivans yta med sandpapper av det fina slaget. Därefter är det viktigt att noggrant torkar av allt slipdamm från skivan för att sedan applicera träoljan. Oljan applicerar du i träets riktning med hjälp av en mjuk svamp eller en roller. När du applicerat oljan låter du skivan torka i ca 15-20 minuter. På så vis låter du oljan få torka in ordentligt i träskivan. Slutligen torkar du bort överflödig olja som inte sugits in av träet med hjälp av en trasa. Därefter vänder du skivan för att behandla andra sidan precis likadant. Slipning och inoljning bör upprepas minst tre gånger på vardera sida innan bänkskivan monteras upp.

Skötsel

För att ge bänkskivan en fortsatt slittålig yta med ett fint lyster bör ovansidan oljas in var 2-3:e månad eller oftare vid behov. Om träet skulle resa sig och bänkskivan blir ojämn kan du enkelt slipa till ytan med fint sandpapper.

Mått:

Längs: 1500
Bredd: 750
Tjocklek: 27