Bärläktsteg Kombi Svart Benders

Art.nr: 9057627

Bärläktsteg Kombi Svart Benders

Art.nr: 9057627
  • Bärläktsteg
  • Kombi
  • Svart
  • Benders
129.00

Produktbeskrivning

Bärläktsteg Kombi Svart från Benders

Bärläktsteg även kallat taksteg med ett svart utförande. Benders Bärläktsteg Kombi används på hus med en fasadhöjd på max. 4 meter och en taklutning på max. 45 grader för att på ett säkert sätt kunna ta sig upp till skorstenen, takbryggan m.m. Kravställningen kan skilja mellan olika områden. Bärläktsteg kan kompletteras med säkerhetskrok för livlina om så önskas. Kolla alltid vad som gäller i ditt område.

Montering av bärläktsteg

Bärläktssteg monteras enkelt genom att haka byglarna över både takpanna och bärläkten i pannans lägsta del. Notera att läkten inte får vara skarvad eller vara försvagad av t.ex. kvistar där bärläktsstegen skall sitta. Detta bärläktsteg passar till alla takpannor med byggbredd mellan 200-345 mm och alla bärläkt med bygghöjd mellan 25-45 mm. Justera in byggbredden för konsolerna mot stegprofilen och skruva fast. Dimension på hylsa är 10 mm. Bryt loss yttre vinkeln på läktomfattningen och kroka ihop för rätt läktdimension. Vid montering av bärläktssteg behöver urspårning av pannan göras. Detta förhindrar att pannan lyfts. Vid falsat lertegel måste både övre och undre pannan spåras ur. Bärläktsstegen skall monteras på rad rakt ovanför varandra och får inte förskjutas i sidled. 

Benders Taktillbehör

Med Benders taktillbehör ger du ditt tak den slutgiltiga touchen som gör det komplett. Har du takpannor från Benders? Med Benders original-taktillbehör bibehålls samtliga material-garantier på ditt Benders-tak. Produkterna är speciellt framtagna för att passa Benders takpannor.

benders