Betongplint Justerbar 500 mm Boke

Art.nr: 9045288

Betongplint Justerbar 500 mm Boke

Art.nr: 9045288
  • Betongplint
  • 500 mm
  • Justerbar
  • Används med justerbar stolpsko
94.95

Produktbeskrivning

Betongplint 500 mm

Betongplintar används för att förankra mindre byggkonstruktioner i marken. Justerbara betongplintar ger större flexibilitet än fasta och underlättar vid montering av exempelvis altaner och trädäck då de justerbara plintarna möjliggör att justera höjden på konstruktionen till önskat resultat. Observera att justerbara betongplintar inte lämpar sig större konstruktioner som utsätts för starka vindar exempelvis staket, utan är anpassade att användas för olika typer av trädäck.

Den justerbara betongplinten används tillsammans med justerbar stolpsko.

Montering

Betongplinten ska fästas under mark och monteringsprocessen ska därför inledas med att gräva hål i marken för plinten. Hålet ska vara ca 55 cm djupt, och grundas med ca 10 centimeter makadamm för att senare förhindra att plinten pressas upp av eventuell frost. När du sätter i plinten i hålet ska den sticka upp 5 cm över markytan. Om jorden är för lös och du behöver gräva djupare hål för att plintarna ska få fäste kan du antingen använda dig av högre plintar eller fylla på med mer makadam i botten.

Det är viktigt att plintarna sitter på en jämn nivå för att slutresultatet ska bli bra. När hålen är grävda och plintarna isatta rekommenderas därför att mäta nivån mellan dem. Ett enkelt sätt för det är att lägga en planka mellan plintarna och placera ett vattenpass på plankan, därefter kan du eventuellt justera plintarna tills att du mätt att de sitter jämt och att alla sticker upp 5 cm över marken.

Boke

Specifikationer

Typ Värde
Höjd 500 mm