Cellplast 20 mm Boke

Art.nr: 9017608

Cellplast 20 mm Boke

Art.nr: 9017608
  • Cellplast s80
  • Mått: 1200 x 600 x 20 mm 
  • För isolering
  • Fukttålig
23.95

Produktbeskrivning

Cellplast 20 mm

Grundskiva s80 är en expanderad cellplastskiva bestående av små plastkulor som i hög temperatur och tryck smälts samman och sedan sats ihop till porösa skivor. Den här cellplastskivan har längd och bredd 120 x 60 cm och höjden 20 mm. Cellplasten består till 95 procent av innesluten luft vilket gör den till ett idealiskt isoleringsmaterial. Dessutom lämpar sig cellplasten, tack vare sin låga vikt och starka bärförmåga, även perfekt som flytblock för bryggor.

Cellplast är ett av de mest vanliga material att använda vid isolering. Det lämpar sig perfekt för att isolera allt från husgrunden till väggar till tak. Cellplastskivorna har utöver en god isoleringsförmåga även hög fukttålighet och är därför inte bara ett perfekt skydd mot vind och kyla utan även mot fukt och mögel.

Cellplast till husgrunden

Skivan kan med fördel gjutas in i betonggrunden för att förhindra markkylan från att ta sig upp. Vid läggning av grunden läggs fiberduk eller annan typ av markläggningsduk ut och fylls med markdamm eller stenmjöl, därefter täcks ytan med cellplastskivor, oftast i två eller tre lager med förskjutna kanter för att markkylan inte ska läcka upp genom springorna. Att gjuta in cellplastskivor i betonggrunden är extra fördelaktig för ytor där det även ska monteras golvvärme.

För att sammanfoga olika lager av cellplast behöver du cellplastspik som hjälper dig att hålla cellplasten på plats. Cellplastspik hittar du här, art nr: 9049401.

Boke